![Κίνα: Εκατοντάδες συλλήψεις για ξέπλυμα μέσω crypto](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/210422151215_Crypto.jpg)
Περισσότερα από 1.100 άτομα συνέλαβε η αστυνομία στην Κίνα, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να ξεπλένουν παράνομα έσοδα από απάτες μέσω τηλεφώνου και Διαδικτύου.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν καθώς οι αρχές στην Κίνα εντείνουν τους περιορισμούς στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έγιναν γνωστές, οι δράστες χρέωναν προμήθεια από 1,5% έως 5% για τη μετατροπή παράνομων εσόδων σε κρυπτονομίσματα.
Η αρμόδια κινεζική αρχή δήλωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των εγκλημάτων που συνδέονται με τη χρήση εικονικών νομισμάτων αυξάνεται.
Επειδή τα κρυπτονομίσματα είναι ανώνυμα, βολικά και παγκόσμιας φύσης, «έχουν γίνει όλο και περισσότερο ένα σημαντικό κανάλι για τη διασυνοριακή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».
Τα κρυπτονομίσματα έχουν ήδη γίνει ένα δημοφιλές μέσο πληρωμής σε παράνομες δραστηριότητες τζόγου. Σχεδόν το 13% των ιστότοπων τζόγου υποστηρίζουν τη χρήση εικονικών νομισμάτων και η τεχνολογία blockchain έχει καταστήσει πιο δύσκολο για τις αρχές να εντοπίζουν τα χρήματα, σύμφωνα με την κινεζική αρχή.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Έρευνα: Στρέφονται σε ακίνητα και κρυπτονομίσματα για να αυξήσουν το εισόδημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/misthoi-600x396.jpg)
Με ακίνητα και crypto προσπαθούν να αυξήσουν το εισόδημα
Το 35% των Ελλήνων με μόνιμη εργασία αναγκάζονται να καλύπτουν τα έξοδά τους και μέσω άλλων εναλλακτικών πηγών καθώς το βασικό εισόδημα δεν φτάνει
![Ελ Σαλβαδόρ: Αγόρασε 12 Bitcoin σε μία μέρα παρά τη συμφωνία με το ΔΝΤ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/OT_bitcoin2-600x474.png)
Το Ελ Σαλβαδόρ αγνοεί το deal με το ΔΝΤ και αυξάνει τα crypto-αποθέματα
Το συνολικό απόθεμα Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ έχει αυξηθεί και ανέρχεται σε 6.068 Bitcoin, αξίας άνω των 554 εκατομμυρίων δολαρίων
![Musk It: To memecoin που κυκλοφορεί ο μπαμπάς του Ίλον Μασκ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/muskit.png)
Musk It: To memecoin που κυκλοφορεί ο μπαμπάς του Ίλον Μασκ
Στόχος του Έρολ Μασκ είναι συγκεντρώσει έως και 200 εκατομμύρια δολάρια με το Musk It για το Ινστιτούτο Μασκ