
Η ζήτηση, που παρατηρείται παγκοσμίως για στρατηγικές που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις, έδωσε σημαντική ώθηση στη βιομηχανία ιδιωτικών κεφαλαίων, η οποία ξεπέρασε τα 7 τρισ. δολάρια.
Και αυτό έχει παρακινήσει χρηματοοικονομικούς κολοσσούς, όπως είναι η JP Morgan και η Schroders να ξεκινήσουν νέες μονάδες.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται στοιχεία της Morgan Stanley, παρά το γεγονός ότι η τάση αυτή, εξακολουθεί να επισκιάζεται από την παραδοσιακή βιομηχανία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων -η οποία ως επί το πλείστον επενδύει σε αγορές μετοχών και ομολόγων- η βιομηχανία ιδιωτικών κεφαλαίων βρίσκεται σε έντονα ανοδική τροχιά.
Η Morgan Stanley εκτιμά μάλιστα ότι μέχρι το 2025 θα φτάσει τα 13 τρισ. δολάρια.
Ο βρετανικός επενδυτικός όμιλος Schroders, ανακοίνωσε ήδη ότι θα ενοποιήσει όλα τα οχήματα ιδιωτικών κεφαλαίων της σε ένα, υπό την ονομασία Schroders Capital.
Και αποκάλυψε ότι θα διπλασιάσει το ενεργητικό της νέας αυτής μονάδας σε 86 δισ. δολάρια ώς το τέλος του 2025.
«Oι πλατφόρμες θα διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί σε αυτό που αποκαλώ “βιομηχανοποίηση” των ιδιωτικών αγορών. Βρισκόμαστε ίσως 15 χρόνια πίσω από τις δημόσιες αγορές, αλλά η βιομηχανία ωριμάζει με παρόμοιο τρόπο», τόνισε ο Γκέοργκ Βούντερλιν, επικεφαλής της Schroders Capital.
Στο ίδιος μήκος κύματος και η JP Morgan η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας μονάδας , της JPMorgan Private Capital, η οποία θα διαχειριστεί τις εν λόγω επενδύσεις.
Παράγοντες της αγοράς υπογραμμίζουν ότι καταλύτης για τη σημαντική ανάπτυξη που παρατηρειται, είναι τα χαμηλά επιτόκια και οι υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών, που έχουν περιορίσει τις προοπτικές για υψηλές μελλοντικές αποδόσεις σε αυτές τις κατηγορίες ενεργητικού.


Latest News

Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΕ να φτάσει τις ΗΠΑ στις startups - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Η Ευρώπη επενδύει πολλά στο κομμάτι των startups, ειδικά στην ΑΙ, ώστε να κλείσει το κενό με τις ΗΠΑ - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Ποιος είναι ο πλουσιότερος ηγέτης στον κόσμο - Οι περιουσίες Τραμπ, Πούτιν και Σι
Η περιουσία του πλουσιότερου ηγέτη του κόσμου επισκιάζει τον πλούτο Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ

DBS: Άντλησε 2 δισ δολάρια με έκδοση ομολόγων
Η ζήτηση για την έκδοση των ομολόγων απο τη μεγαλύτερη τράπεζα της ΝΑ Ασίας, συγκέντρωσε 3 δισ. δολάρια

Η βρετανική χαλυβουργία ζητά βοήθεια για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από την κυβέρνηση
Ο κλάδος της χαλυβουργίας δέχθηκε πλήγμα απο τους δασμούς και ζητά μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Σε ανοδική πορεία η Burger King στη Γαλλία
Η Burger King , που ανήκει στον όμιλο Bertrand, διαθέτει σήμερα 550 καταστήματα στη Γαλλία

Διατυπώνει ανησυχίες για την πολιτική δασμών ο Τζέιμι Ντίμον
Ο CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον που είχε πει «ξεπεράστε το», μιλώντας για την πολιτική δασμών του Τραμπ, αλλάζει γνώμη

Το νέο στοίχημα της Shein - Ποια αγορά θεωρεί Ελ Ντοράντο
«Είμαστε έτοιμοι να πούμε σε μια φανταστική κεφαλαιαγορά», τονίζει ο Ντόναλντ Ταγκ - Η χασούρα, τα κέρδη και η IPO στο Λονδίνο

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες