
Με τους εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού σε όλη τη χώρα να έχουν αρχίσει να «ρολάρουν» και όλους τους πολίτες άνω των 18 να εμβολιάζονται με όλα τα διαθέσιμα (ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα) εμβόλιο το ερώτημα στα χείλη όλων είναι τι ποσοστό των Ελλήνων πρέπει να εμβολιαστεί για να μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε θέσει υπό έλεγχο την πανδημία.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, είπε πως «ξεκινήσαμε λέγοντας πως πρέπει να είναι στο 60-70%», ωστόσο εξήγησε πως «στην πράξη είναι πιο περίπλοκο».
Σημαντικό να εμβολιαστούν οι νέοι
«Μπορούμε να έχουμε 60% και να μην έχουμε εμβολιάσει τους νέους» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είναι σημαντικό το ποσοστό των εμβολιασμένων να είναι στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες -αφήνοντας έξω τα παιδιά-.
Για τον ίδιο το 60% είναι ένα ορόσημο, αλλά και πάλι δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς αυτός είναι ο στόχος που πρέπει οπωσδήποτε να τον ξεπεράσουμε.
«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό, τόσο καλύτερα» συνεχίζει το μέλος της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς οι μεταλλάξεις της COVID-19 δείχνουν ότι πέφτει -σε ένα μικρό ποσοστό- η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού.
«Όσο υψηλότερο ποσοστό καταφέρουμε, τόσο πιο αποτελεσματικά και γρήγορα θα καταφέρουμε να δαμάσουμε τις μεταλλάξεις» κατέληξε ο ειδικός.
Δείτε την ενημέρωση


Latest News

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.