Μέσα σε λιγότερο από ένα εξάμηνο του 2021 οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από την Covid-19 έχουν ξεπεράσει τον συνολικό αριθμό των θανάτων του 2020, φτάνοντας ήδη στο 1.880.000, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι ο πλανήτης μακράν του τέλους βρίσκεται, έστω κι αν τα εμβόλια έχουν αποτελέσματα στις πιο εύρωστες χώρες.

Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς μέχρι τις 10 Ιουνίου, την οποία παρουσίασε η WSJ.

Τα νούμερα είναι συντριπτικά αποκαλύπτοντας πόσο άνιση είναι η εξάπλωση της πανδημίας μεταξύ των χωρών. Συχνά πλήττει τις πιο φτωχές χώρες, πριν καταφέρουν να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια από τα οποία ωφελήθηκαν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο διευρύνθηκε ο διαχωρισμός ανάμεσα στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες χώρες, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι ηγέτες της G7 να ετοιμάζονται να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ενώ οι χώρες της Δύσης, όπως οι ΞΠΑ, ο Καναδάς και το Ην. Βασίλειο πανηγυρίζουν για τα χαμηλά νούμερα στα κρούσματα και την πτωτική πορεία του αριθμού των θανάτων χάρη στους μαζικούς εμβολιασμούς, η εντεινόμενη πανδημία σε περιοχές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής ωθεί σε αύξηση του παγκόσμιου αριθμού των θανάτων.

«Βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την αρχή της πανδημίας», είπε στα τέλη του Μαΐου ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντεζ, με τη χώρα του να αντιμετωπίζει το μακρύτερο και χειρότερο κύμα της πανδημίας, με περισσότερους από 500 θανάτους κατά μέσο όρο την ημέρα. Η κυβέρνηση προχώρησε σε νέο lockdown, τα αυστηρότερο μεταξύ των χωρών της Ν. Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος του εμπορίου και των περιορισμών στις μετακινήσεις, καθώς και κλεισίματος των σχολείων και των εκκλησιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα