Το όριο των 30 εκατομμυρίων Γάλλων που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 ξεπεράστηκε σήμερα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος κάλεσε «να κερδηθεί η μάχη κατά του ιού». Ο αρχηγός της κυβερνησης έγραψε στο twitter «Ο στόχος επιτεύχθηκε! Ευχαριστώ όλους αυτούς που κινητοποιούνται για τον εμβολιασμό». Ο αριθμός των 30 εκατομμυρίων που έκαναν μια πρώτη δόση εμβολίου αναμενόταν αρχικά για την προσεχή Τρίτη.

Η βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης στη Γαλλία και η σταδιακή άρση των περιορισμών στην καθημερινή ζωή δεν πρέπει να συνοδεύονται από τη χαλάρωση της επαγρύπνησης, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές.Στοχευμένες επιχειρήσεις εμβολιασμού προγραμματίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αλσατία, ανακοίνωσε σήμερα η περιφερειακή υγειονομική υπηρεσία ARS μετά τον εντοπισμό εστίας του στελέχους Δέλτα (η αποκαλούμενη ινδική παραλλαγή) -που θεωρείται πιο μεταδοτικό – στην Ανώτατη Σχολή Τεχνών του Ρήνου, στο Στρασβούργο, η οποία έκλεισε.

Οι Γάλλοι μπορούν να ψυχαγωγηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς άνοιξαν πάλι οι αίθουσες των εστιατορίων, τα γυμναστήρια, οι πισίνες. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά επίσης στις 23.00.

Το βράδυ της Παρασκευής, η υγειονομική υπηρεσία της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι 29.831.488 άνθρωποι είχαν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου (56,8% του ενήλικου πληθυσμού) και περισσότερα από 15,4 εκατομμύρια είχαν εμβολιαστεί πλήρως, δηλαδή το ένα πέμπτο του πληθυσμού.

Η επιδημία συνεχίζει ωστόσο να μειώνεται, με 2.163 ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας την Παρασκευή, ο χαμηλότερος αριθμός από τις 19 Οκτωβρίου. Και ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων πέρασε κάτω από τις 5.000 την τελευταία εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα