
Χαράς… ευαγγέλια για τις αεροπορικές χαμηλού κόστους, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη λειτουργίας της νέας Alitalia, καθώς θα επωφεληθούν του ανοίγματος της ιταλικής αγοράς και της επανέναρξης της τουριστικής κίνησης στη χώρα.
Η Italia Trasporto Aereo (ITA), κοινώς η νέα… έκδοση της χρεοκοπημένης Alitalia επρόκειτο να βρίσκεται ήδη στους αιθέρες, πριν δηλαδή την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, όμως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώμης και Κομισιόν καθυστέρησαν σημαντικά, με αποτέλεσμα η πρεμιέρα της να έχει μετατεθεί το λιγότερο για τον Αύγουστο.
Η καθυστέρηση αυτή αφήνει… ελεύθερο το πεδίο για τις εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair, η EasyJet και η Wizz, ώστε να καλύψουν όλες τις ανάγκες εσωτερικών πτήσεων της χώρας και μέρους των διεθνών.
Δεν είναι τυχαίο πως ήδη η βρετανική Ryanair έχει αυξήσει σημαντικά τα δρομολόγια της σε εσωτερικές πτήσεις στη χώρας, σε πάνω από 100 από τις 60 που πραγματοποιούσε προ της πανδημίας. Συνολικά τα δρομολόγια της από και προς τα ιταλικά αεροδρόμια έχουν αυξηθεί σε 630. Με τον τρόπο αυτό ελπίζει να έχει κατακτήσει και ένα σημαντικό μερίδιο της πίτας, πριν την έλευση της ITA.
Σύμφωνα με την AlixPartners, οι εταιρείες χαμηλού κόστους θα ελέγχουν το 67% των εσωτερικών πτήσεων της Ιταλίας κατά το δεύτερο τρίμηνο, μια σημαντική αύξηση από το προ της πανδημίας 54%, αλλά και τον πανευρωπαϊκό μέσο όρο του 40%.
Μάλιστα, η Wizz που είχε μηδενική παρουσία στην εγχώρια ιταλική αγορά θα εκτοξευτεί από το 0 στο 10% της πίτας μέσα στο καλοκαίρι.
Πάντως, σημειωτέον πως γενικότερα στην Ευρώπη οι αναλυτές «βλέπουν» μια ταχύτερη ανάκαμψη των αεροπορικών χαμηλού κόστους σε σχέση με τις κραταιές αεροπορικές εταιρείες με τη σταδιακή έξοδο από την πανδημία, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία. Και αυτό θα αποτυπωθεί και στα οικονομικά τους αποτελέσματα με τις low cost εταιρείες να «κλείνουν» ταχύτερα την μαύρη τρύπα της πανδημίας.


Latest News

Νέα θέση στην παγκόσμια αγορά όπλων αναζητά η Ινδία
Η Ινδία, μέσω της Τράπεζας Εξαγωγών, προσφέρει χαμηλού κόστους δάνεια για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού σε πελάτες με χαμηλό πιστωτικό προφίλ

Η Κίνα θέτει όρους για συνομιλίες με τις ΗΠΑ στους δασμούς - Ζητά «σεβασμό» και ορισμό αντιπροσώπων
Δύσκολες διαπραγματεύσεις διαφαίνονται για ΗΠΑ και Κίνα όσον αφορά τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις - Τα αγκάθια στις δύο πλευρές

Η αγορά αεροσκαφών Boeing στις συνομιλίες Ρωσίας - ΗΠΑ
Επίσης, η Ρωσία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις στην κορυφαία ρωσική εταιρεία, την Aeroflot, και να επιτρέψουν την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών

Πέθανε η βασίλισσα των καζίνο Ελέιν Γουίν
Η Ελέιν Γουίν συνιδρυτής της Wynn Resorts ήταν παγκόσμιας κλάσης συλλέκτης και υπέρμαχος της τέχνης

Mega deal στις μετακινήσεις - Η Lyft μπαίνει στην Ευρώπη μέσω Free Now
Η αμερικανική πλατφόρμα θα εξαγοράσει την Free Now από τη BMW και τη Mercedes-Benz Mobility έναντι 175 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά

Η στιγμή της Μελόνι - Θα μπορέσει να «καλοπιάσει» τον Τραμπ για λογαριασμό της ΕΕ;
Η επίσκεψη της Μελόνι την Πέμπτη μπορεί να αποτελέσει ένα μήνυμα ότι Ευρωπαίοι έχουν ακόμα την πρόθεση να συναλλάσσονται με τον Τραμπ.

Μειωμένος στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο στην ευρωζώνη - Στο 3,1% στην Ελλάδα
Οι υπηρεσίες αποτελούν η μεγαλύτερη συνιστώσα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 45,7% της τελικής νομισματικής καταναλωτικής δαπάνης

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011
![ΔΝΤ: Ηχηρό καμπανάκι για γήρανση πληθυσμού – Πλήγμα σε ανάπτυξη και συντάξεις [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_demographic22-600x352.png)
Καμπανάκι ΔΝΤ για τη γήρανση του πληθυσμού - «Πλήγμα» σε ανάπτυξη και... συντάξεις
Το ΔΝΤ προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη και αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία

Η ΕΕ απλοποιεί τη διαδικασία για την εφαρμογή του νόμου περί αποψίλωσης των δασών
Τα μέτρα θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση κατά 30% στο διοικητικό κόστος, ανέφερε η Κομισιόν