Την άμεση νομοθετική θεσμοθέτηση δεοντολογικού κανονισμού λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και την πρόβλεψη αποτελεσματικών κυρώσεων σε περίπτωση παράβασής του, θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, όπωες αποφασίστηκε στην τελευταία της συνεδρίαση.

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, διαμορφώθηκε πρόγραμμα αποχής των δικηγόρων από διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς Τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών.

Ουσιαστικά η Συντονιστική Επιτροπή υλοποιεί προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας, της 9ης Ιουνίου, η οποία εκφράζοντας έντονη διαφωνία με τις ρυθμίσεις του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, εκτίμησε ότι δεν διασφαλίζεται η λυσιτελής προστασία των ευάλωτων οφειλετών και δη της πρώτης κατοικίας τους στο πλαίσιο της διευθέτησης των οφειλών τους και της παροχής δεύτερης ευκαιρίας. Υπό αυτό τοπρίσμα έκρινε «απολύτως αναγκαία την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των ευάλωτων οφειλετών νομοθετικώς και τη θέσπιση δεοντολογικού κανονισμού λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων δια νόμου».

Το πρόγραμμα αποχής που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή θα αποστείλει στους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγους της χώρας, προκειμένου να εισηγηθούν σχετικά, εντός της εβδομάδας, στα οικεία Διοικητικά Συμβούλια προς λήψη αποφάσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα