
Με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σχετίζεται η επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Αθήνα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης
Μιλώντας στον Ant1, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το σχέδιο που έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων αυτών, προβλέπει επενδύσεις ύψους περίπου 59 δις ευρώ την επόμενη πενταετία, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα και μεταξύ άλλων, την δημιουργία 200.000 μόνιμων θέσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών.
Από εκεί και πέρα, περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αναμένεται να καταφθάσουν τα πρώτα κονδύλια στη η χώρα μας, με την Ελλάδα να αναμένεται να υποδεχτεί τα πρώτα 4 δις. ευρώ, τα οποία αναμένεται να κατευθυνθούν σε μια σειρά από επενδύσεις.
Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να έρθουν στην ελληνική οικονομία κοντά στα 7,9 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.
Η έναρξη του Ταμείου για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σε επίσημη τελετή στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας την Πέμπτη 17 Ιουνίου, παρουσία της προέδρου της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν, η οποία αναμένεται να παρευρεθεί στη χώρα μας την ίδια ημέρα.
Σε αυτήν την τελετή αναμένεται να λάβει χώρα η επίσημη έναρξη για το κυβερνητικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0».
Η πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβλέψει διαδικτυακά σημαντικά έργα που προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να δοθεί και η έγκριση του Συμβουλίου Υπουργών και στη συνέχεια να ακολουθηθεί μια διαδικασία σύναψης συμβάσεων.
Ανάμεσα στα πρώτα έργα που θα χρηματοδοτηθούν, θα είναι η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και το «Εξοικονομώ επιχειρήσεων».


Latest News

Πρωτοπόρος η Ελλάδα στο RRF: Τι είδαν οι Ευρωπαίοι «επόπτες» - Τα επόμενα ορόσημα
Oι ευρωβουλευτές της Ομάδας Εργασίας για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βρίσκονται στην Αθήνα

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα πρώτα μαθήματα από το RRF – Τα συμπεράσματα των ευρωβουλευτών από την Αθήνα
Oι ευρωβουλευτές της Ομάδας Εργασίας για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βρίσκονται από χθες στην Αθήνα

Πιερρακάκης: Τέλη Απριλίου η εκταμίευση 3,1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης
Η Ελλάδα θα υποβάλει το αίτημα αναθεώρησης του σχεδίου (όπως και τα άλλα κράτη-μέλη) και στα τέλη του Μαΐου με αρχές Ιουνίου, όπως το 6ο αίτημα εκταμίευσης ύψους 3,6 δισ. ευρώ