Μικρή υποχώρηση σημείωσαν οι μετοχές  στη Wall Street την Τρίτη, εν αναμονή της διήμερης συνεδριάσης της κεντρικής τράπεζας. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση της τάξης του 0,17%,  μετά την άνοδο 0,1% που τον είχε οδηγήσει στο νέο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών στις 4.57,18 μονάδες –  και βρίσκεται  στις 4.248,06. Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 128,49 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,37% και διαμορφώνεται στο 34.265,26. Ο Nasdaq, που έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ στην προηγούμενη συνεδρίαση, σημείωσε πτώση της τάξης του 0,35%, μειωμένος κατά 50,12 μονάδες, ήτοι 14.124, 03 μονάδες στο ταμπλό. Λίγο μετά το κουδούνι έναρξης στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά  λίγες μετοχές σημείωσαν υψηλές αποδόσεις. Η μετοχή της  Boeing, οι αεροπορικές εταιρείες και οι μετοχές εταιρειών κρουαζιέρας είναι οι πρωταγωνιστές.  

Στο μέτωπο της οικονομίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα τα στοιχεία για την πορεία του Δείκτη Τιμών Παραγωγού, που σημείωσε άνοδο της τάξης του 6,6% σε δωδεκάμηνη βάση, η μεγαλύτερη αύξηση από το Νοέμβριο του 2010.  Σε μηνιαία βάση ο δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,8%, λίγο πιο πάνω από τις εκτιμήσεις του Dow Jones που τον τοποεθετούσαν στο 0,6%. Ο δείκτης μετράει τις τιμές που πληρώνονται οι παραγωγοί. Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο σημείωσαν πτώση της τάξης του 1,3%, όταν οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από τον Dow Jones έκαναν λόγο για υποχώρηση της τάξης του 0,7%.

Η διήμερη σύσκεψη της Επιτροπής για τη Νομισματική Πολιτική της Fed ξεκίνησε σήμερα Τρίτη και όλες οι αγορές έχουν επικεντρωθεί στις ανακοινώσεις της . Η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να προβεί σε καμία αλλαγή. Ωστόσο, τα σχόλια για τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την οικονομία θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις κινήσεις της αγοράς. Οι επενδυτές  θα ακούσουν με πολλή προσοχή τα σχόλια σχετικά με τον πληθωρισμό και τα τελικά σχέδια της Fed, ώστε να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα κι εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος αγοράς ομολόγων. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street