Η Γερμανία εξακολούθησε να δημιουργεί ανάχωμα στην παγκόσμια τάση πτώσης των ποσοστών γεννήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέροντας αύξηση γεννήσεων κατά 10% τον Μάρτιο. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, αποτελεί το υψηλότερο στη χώρα από το 1998 και έπειτα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

Η Γερμανία είχε ήδη αναφέρει αύξηση των γεννήσεων κατά 6% τον Φεβρουάριο. Ο αριθμός των γεννήσεων το Μάρτιο ανήλθε σε 65.903, περίπου 5.900 περισσότερο από ό, τι πριν από έναν χρόνο και την πρώτη φορά που ξεπεράστηκε ο αριθμός των 65.000 από το 1998.

Η αύξηση έρχεται εννέα μήνες μετά την εμφάνιση του πρώτου κύματος κορωνοϊού στη χώρα, τον Μάιο του 2020 και τα πρώτα περιοριστικά μέτρα.

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι τα ποσοστά γεννήσεων είχαν σταθεροποιηθεί σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία ή το Βέλγιο που επλήγησαν περισσότερο από το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, ενώ είχαν επίσης αυξηθεί τον Μάρτιο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα στα ανατολικά.

Στον αντίποδα ΗΠΑ και Κίνα

Πολλές χώρες έχουν δει τα ποσοστά γεννήσεων να πέφτουν κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19. Οι κινεζικές γεννήσεις μειώθηκαν κατά 18% πέρυσι, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961, και το ποσοστό γεννήσεων των ΗΠΑ μειώθηκε 4% στο πιο αδύναμο από το 1979.

Στη Γερμανία, οι γεννήσεις το 2020 μειώθηκαν μόλις 0,6% και παρέμειναν σταθερές τον Ιανουάριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πρώτο lockdown είχε ελάχιστο αντίκτυπο στις αποφάσεις γονιμότητας.

Οι αναλυτές έχουν αποδώσει τη γερμανική εξαίρεση σε πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια και στην υψηλότερη μετανάστευση, καθώς και στη διαβεβαίωση που παρείχε η κυβέρνηση ότι όσοι δεν μπορούσαν να εργαστούν κατά τη διάρκεια του lockdown θα πληρώνονταν από το κράτος.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας στην περιοχή, δεδομένου ότι οι συντηρητικοί κοινωνικοί κανόνες και πολιτικές καθιστούσαν δύσκολο για τις γυναίκες να συνδυάσουν την οικογένεια με την εργασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία