
Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) κ. Rolf Wenzel είχαν σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο αρμόδιος Υφυπουργός, κ. Γιάννης Τσακίρης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επίσκεψη του κ. Wenzel στην Ελλάδα και επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση για την ενίσχυση της συνεργασίας της χώρας μας με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης μέσω διαφόρων προγραμμάτων.
Συμφωνία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Ήδη, ο κ. Rolf Wenzel και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, κ. Γεώργιος Μπούκης υπέγραψαν σήμερα σύμβαση δανείου ύψους 2 εκατ. ευρώ η οποία θα διευκολύνει την πρόσβαση τοπικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, με έμφαση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ μελετώνται και νέα πεδία μελλοντικής συνεργασίας.
Η Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι Πολυμερής Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία αποτελεί διεθνή χρηματοδοτικό μηχανισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης. Από το καλοκαίρι του 2015, η CEB έδειξε έντονο ενδιαφέρον για να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα, καταρχάς λόγω της προσφυγικής κρίσης αλλά και των φυσικών καταστροφών.
Για παράδειγμα, έχει εγκριθεί δάνειο ύψους 70 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Δυτική Αττική από τις πλημμύρες όπως επίσης και δάνειο 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.
Έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Ετήσια Σύνοδος των Οργάνων της Διοίκησης για το 2021, η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και εν τέλει θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το 2023.
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Wenzel ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Σήμερα συναντήθηκα με τον κ. Wenzel. Η Ελλάδα ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε μεγάλη επιθυμία να διοργανώσει την ετήσια Σύνοδο των Οργάνων της Διοίκησης για το 2021 στην Αθήνα. Δυστυχώς, η πανδημία δεν μας το επέτρεψε. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Wenzel μας τίμησε με την παρουσία του και υπέγραψε σήμερα άλλη μια σημαντική συμφωνία με την Τράπεζα της Καρδίτσας για τη δημιουργία ενός Ταμείου μικροπιστώσεων, κάτι το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για να βοηθήσουμε τις πολύ μικρές επιχειρήσεις της περιοχής. Το καλό αυτό παράδειγμα θα το ακολουθήσουμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και είμαι εξαιρετικά ευτυχής για τη σημερινή μας συνάντηση».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη του Διοικητή της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αθήνα ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία της χώρας μας με την Τράπεζα και αποτελεί τη συνέχεια μιας εποικοδομητικής συνεργασίας προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε άμεσα στην εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων και έργων με αυξημένη κοινωνική διάσταση και να διευρύνουμε την πρόσβαση ιδίως των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση».


Latest News

Ανατροπή στις επενδύσεις των ΑΕΕΑΠ – Τι αλλάζει
Το βαθύ discount στις μετοχές των Ανώνυμων Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) και οι προσδοκίες – Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο

Με ταχείς ρυθμούς ο «γάμος» Entersoft-Softone
Η ενιαία Entersoft-Softone βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής εμπορικής ονομασίας, ενοποίησης διοικητικών δομών αλλά και διαμόρφωσης του protfolio λύσεων που θα προσφέρει προς τους πελάτες της

Αktor: Στα 32,4 εκατ. ευρώ το Enterpise Value (EV) της Sun Force One
Η AKTOR Ανανεώσιμες θα καταβάλει ως ίδια συμμετοχή για την αγορά του 51% της Sun Force One το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ περίπου

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ