
«Μπορούμε να σχεδιάσουμε έναν καλύτερο κόσμο;» είναι το θέμα της φετινής London Design Biennale, και οι Γερμανοί σχεδιαστές Kai Linke και Peter Erckart παρουσίασαν μια έκθεση στην οποία κουταλομαχαιροπίρουνα μιας χρήσης παρουσιάζονται ως αρχαιολογικά ευρήματα.
Η έκθεση «Spoon Archaeology», εμπνεόμενη από την απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των μιας χρήσης πλαστικών μαχαιροπίρουνων, είναι μία από τις 29 εκθέσεις από διαφορετικές χώρες και περιοχές που παρουσιάζονται στη φετινή Μπιενάλε.
Ο Thomas A Geisler, διευθυντής του Staatliche Kunstsammlungen Dresden ήταν ο επιμελητής και πρόκειται για έκθεση της συλλογής που οι δύο Γερμανοί σχεδιαστές δημιούργησαν σε διάστημα 20 ετών.
Τα αντικείμενα παρουσιάζονται ωσάν να στεγάζονταν σε «μουσείο φυσικής ιστορίας».
View this post on Instagram
View this post on Instagram
«Παρουσιαζόμενα σε πλαίσια, στα οποία φυσιολογικά παρουσιάζονται νεκρά έντομα σε έκθεση φυσικής ιστορίας, τα μαχαιροπίρουνα γίνονται τεχνουργήματα μιας κουλτούρας» είπαν οι Linke και Eckart, μιλώντας στο Dezeen.
Μέσα στις θήκες, τα αντικείμενα είναι οργανωμένα και ομαδοποιημένα ανάλογα με τη χρωματική απόχρωση και τη λειτουργία τους.
«Τα μαχαιροπίρουνα είναι μια πλήρης έκφραση, μια απεικόνιση της με κινητήριο μοχλό την οικονομία κουλτούρας μας, η οποία πιθανώς φτάνει σε ένα τέλος, λόγω της απαγόρευσης προϊόντων που παίρνουμε με take-away, όπως μαχαιροπίρουνα, πιάτα, ποτηράκια και λοιπά – αλλά επίσης και λόγω της εξελισσόμενης συνειδητοποίησής μας», υπογραμμίζουν.
View this post on Instagram
Τα «αρχαιολογικά ευρήματα» πλαισιώνουν τρεις ταινίες: Στην «One, Fingers and Food», άνθρωποι τρώνε με τα δάχτυλά τους· στην «Beyond Spoon» παρουσιάζεται ένα υπερ-κουτάλι το οποίο δημιούργησε Τεχνητή Νοημοσύνη· στην «Banana Leaf», δημιούργημα των σχεδιαστών Charles και Ray Eames, άνθρωποι από διάφορες κοινωνικές ομάδες, από χωρικοί μέχρι ιερείς, τρώνε από μπανανόφυλλα.
Η έκθεση «Spoon Archaeology» φιλοξενείται σύμφωνα με το ΑΠΕ στο Somerset House και ολοκληρώνεται στις 27 Ιουνίου.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram


Latest News

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΑΣΕ και ICAPCRIF
Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε πτώση στις 146 μονάδες έναντι 160 το προηγούμενο τρίμηνο

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.