
Η Ισπανία θα άρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τις 26 Ιουνίου. H ανακοίνωση διά στόματος του πρωθυπουργού της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, έρχεται μετά την αντίστοιχη απόφαση της Γαλλίας να πράξει το ίδιο, καθώς μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, παρόλο που διατηρείται ο προβληματισμός για την εξέλιξη του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.
Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε έχοντας προχωρήσει στην Ισπανία ο εμβολιασμός στους άνω των 40 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και με τα κρούσματα στα χαμηλότερα επίπεδα από πέρσι τον Αύγουστο, γράφει η ισπανική El Pais.
«Αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι το τελευταίο με μάσκες σε εξωτερικούς χώρους επειδή το επόμενο δεν θα τις φοράμε πια», είπε ο Σάντσεθ σε επιχειρηματική εκδήλωση στη Βαρκελώνη, συμπληρώνοντας ότι στις 24 Ιουνίου θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει την άρση του μέτρου από τις 26 Ιουνίου.
Όπως γράφει η El Pais, η χαλάρωση του μέτρου της χρήσης μάσκας συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου των διακοπών στην Ισπανία, που είνει η 1η Ιουλίου. «Οι τουρίστες και οι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκα έξω και θα απολαύσουν τις διακοπές τους», γράφει ο συντάκτης.
Μέχρι τώρα, με εξαίρεση περιπτώσεις όπως η σωματική άσκηση, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ανεξαρτήτως των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που ισχύουν από το περασμένο καλοκαίρι και για όλους τους πολίτες άνω των έξι ετών.
Η αναλογία των μολύνσεων σε εθνικό επίπεδο κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες μειώθηκε χθες, Πέμπτη, στα 96,6 κρούσματα ανά 100.000 πολίτες από 150 κρούσματα που ήταν πριν από έναν μήνα, ενώ η πίεση στο σύστημα υγείας έχει χαλαρώσει σημαντικά από την έναρξη της χρονιάς.


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση