Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου κήρυξε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αν λάβουμε υπόψη πως η σημερινή ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος ξεχείλιζε από υποσχέσεις για παροχές προς την κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος, αφού έπλεξε το εγκώμιο του κόμματος του για τις ικανότητες του στη διακυβέρνηση της χώρας και της οικονομίας, άρχισε να ξεδιπλώνει το όραμα του για την αναστήλωση της οικονομίας και της κοινωνίας μετά την πανδημία.

Έτσι έκανε λόγο για διεύρυνση του προγράμματος δανειοδοτήσεων μέχρι το 2026, άμεση ανανέωση διαφόρων επιδομάτων και ένα επιπλέον πακέτο στήριξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ύψους 100 δισ. ρουβλίων (ήτοι 1,4 δισ. δολάρια). Πέραν αυτών υποσχέθηκε επιπλέον κονδύλια για αναπτυξιακά έργα, όπως 50 εκατ. ρούβλια για τη βελτίωση των δημόσιων μεταφορών, 30 εκατ. ρούβλια για την ανακατασκευή δρόμων, αλλά και ενίσχυση των δαπανών για το σύστημα υγείας.

«Το ευ ζήν των πολιτών μας είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας» σχολίασε. Αν και βέβαια τα πραγματικά νούμερα δεν συμφωνούν μαζί του. Οι πραγματικοί μισθοί βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση με φόντο τη σταθερή άνοδο του πληθωρισμού. Και δεν είναι τυχαίο πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την απήχηση του κυβερνώντος κόμματος σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada Center, που είναι ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο, μόλις το 27% των Ρώσων υποστηρίζουν την «Ενωμένη Ρωσία».

Αντιστοίχως, δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή από το κρατικά ελεγχόμενο VTsIOM έδειξε ότι μόλις το 30% των πολιτών έχει πρόθεση να ψηφίσει την Ενωμένη Ρωσία, μια πτώση της τάξεως του 10% σε σχέση με την επίδοση του στις εκλογές του 2016. Ωστόσο, παρά και την πτώση αυτή παραμένει στην πρώτη θέση, με τα τρία βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης να συγκεντρώνουν, όλα μαζί, ένα αντίστοιχο 30% των ψήφων. Μια επίδοση βέβαια που έχει να κάνει και με τη διάλυση του κινήματος του (ακόμη φυλακισμένου) Αλεξέι Ναβάλνι που ήταν και ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος του Κρεμλίνου.

Πάντως, ο 68χρονος Πούτιν χωρίς να είναι επίσημα μέλος του κόμματος που ίδρυσε πριν περίπου είκοσι χρόνια φρόντισε να ορίσει και τους επικεφαλής της προσπάθειας επανεκλογής του κόμματος στις 19 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα έβαλε στην κορυφή της προεκλογικής εκστρατείας τους νυν υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού, μια επιλογή διόλου τυχαία δεδομένου πως θεωρούνται τα πιο δημοφιλή και σεβαστά μέλη της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»