Η Akamai επιβεβαίωσε ότι η κατάρρευση μέρους των υπηρεσιών της, το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) δεν οφείλεται σε λάθος του συστήματος ή σε κυβερνοεπίθεση, αντίθετα ανέφερε ότι μια τιμή δρομολόγησης, σε μία διαδικασία ρουτίνας, που χρησιμοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της Prolexic DDoS «υπερέβη κατά λάθος». «Αποτέλεσμα ήταν μια απρόβλεπτη διακοπή της υπηρεσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αμερικανική εταιρεία, που διαφημίζει τον εαυτό της σαν «τη μεγαλύτερη και πιο εξελιγμένη πλατφόρμα τεχνολογίας αιχμής στον κόσμο», ανέφερε επίσης ότι εντόπισε το πρόβλημα άμεσα και ενημέρωσε τους πελάτες της που αντιμετώπιζαν πρόβλημα εντός λίγων δευτερολέπτων. Μάλιστα, στη σχετική ανάρτηση γνωστοποιήθηκε ότι πρόβλημα αντιμετώπισαν πελάτες που χρησιμοποιούσαν μόνο μία συγκεκριμένη έκδοση της υπηρεσίας.

«Πολλοί από τους σχεδόν 500 πελάτες που χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη υπηρεσία αυτόματα δρομολογήθηκαν σε άλλες πλατφόρμες, όπου επανήλθαν στις συνήθεις δραστηριότητές τους εντός μερικών λεπτών. Η μεγάλη πλειοψηφία των υπολοίπων πελατών δρομολογήθηκαν χειροκίνητα λίγο αργότερα», σημειώνει η εταιρεία.

Στους πελάτες που επηρεάστηκαν περιλαμβάνονται τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας (Commonwealth Bank of Australia, Westpac και ANZ), η ταχυδρομική υπηρεσία της χώρας (Australia Post) και η αεροπορική εταιρεία Virgin Australia. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται στις 14:20 ενώ το σύνολο των υπηρεσιών επανήλθαν πλήρως μέχρι τις 18:47.

Η Akamai εξέδωσε απολογία προς τους πελάτες της που επηρεάστηκαν όπως και προς τους ανθρώπους που επηρεάστηκαν. «Έχουμε λάβει μέτρα για να αποτρέψουμε την επανάληψη αυτού του ζητήματος. Επίσης, θα εργαστούμε για να διασφαλιστεί ότι κάθε πελάτης της Akamai θα έχει ρύθμιση για αυτόματη αναδρομολόγηση στο μέλλον», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Γκάζι» στο Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού των ΟΤΑ
Τεχνολογία |

«Γκάζι» από Παπαστεργίου για τα 235 εκατ. του «Smart Cities» στους δήμους

Την πρόθεση της κυβέρνησης να «τρέξει» ταχύτερα το πρόγραμμα «Smart Cities» των ΟΤΑ τόνισαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος