Τις απώλειες της Παρασκευής κάλυψε και με το παραπάνω ο δείκτης Dow Jones, ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά την εβδομάδα και στο μέσον της συνεδρίασης διατηρεί τα υψηλά του κέρδη, καταγράφοντας την καλύτερη συνεδρίαση του από το Μάρτιο.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα ο Dow κερδίζει 551 μονάδες ή 1,66% με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις 33.842 μονάδες. Θυμίζουμε πως την Παρασκευή έκλεισε με πτώση άνω του 3% ή 534 μονάδες.

Το θετικό κλίμα έχει επεκταθεί και στους υπόλοιπες δείκτες που βρίσκονται επίσης από την έναρξη της συνεδρίασης στο «πράσινο». Ο S&P 500 κερδίζει 50 μονάδες ή 1,2% στις 4.216 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,68% ή 94 μονάδες στις 14.123.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς έχει ανέβει στο 1,48%, έχοντας ανακάμψει από τις απώλειες που πυροδότησε η απόφαση της Fed την περασμένη Τετάρτη, ενώ το δολάριο χάνει έδαφος με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,19.

Πάντως, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις ομιλίες στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και των περιφερειακών Fed τις επόμενες ημέρες για να αντλήσουν νέα συμπεράσματα για τις προθέσεις της Τράπεζας. Αύριο δε, ο διοικητής Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσο, ενημερώνοντας τους βουλευτές για τη στρατηγική και τις εκτιμήσεις της Fed.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street