Διάγγελμα προς τον τουρκικό λαό απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το οποίο δήλωσε ότι η Τουρκία επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα, αναφορικά με την πανδημία.
Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε δηλώσεις, όμως, και για τις συναντήσεις που είχε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αναφέροντας ότι και οι τρεις ήταν καλές.
«Συμφωνήσαμε πως πρέπει να πυκνώσουμε τις επαφές μας, έτσι ώστε να βρίσκουμε λύσεις στα πιθανά προβλήματα», ανέφερε τόσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και για τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Τζο Μπάιντεν.
Παράλληλα, δήλωσε ότι ελπίζει πως με τις ΗΠΑ έρχεται μια νέα, θετική εποχή. Ωστόσο, απέφυγε να μιλήσει για το θέμα των S-400, που αποτελεί βασική πηγή διαφωνίας και εντάσεων στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε για τις επαφές του με Μητσοτάκη, Μακρόν και Μπάιντεν:
«Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, είχαμε πολύ εκτεταμένες συνομιλίες με τους ηγέτες διαφόρων χωρών.
Στις 14 Ιουνίου, την ημέρα της Συνόδου Κορυφής, συναντηθήκαμε με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, τον Βρετανό Πρωθυπουργό Τζόνσον, την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάιντεν.
Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τις άμεσες επαφές μας με τον κ. Μακρόν, τον Μητσοτάκη και τον Μπάιντεν. Εκφράσαμε αμοιβαία επιθυμία για την εξεύρεση λύσεων.
Η συνάντηση με τον Μπάιντεν ήταν πολύ σημαντική, όσον αφορά την πρώτη μας προσωπική συνάντηση αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Σε αυτήν, εκφράσαμε εκατέρωθεν τα γνωστά προβλήματα μεταξύ των χωρών μας και τα θέσαμε ξανά, ενώ ανταλλάξαμε απόψεις στο πλαίσιο της μελλοντικής μας συνεργασίας.
Είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε αυτό το όμορφο κλίμα, το οποίο διαμορφώσαμε με τον κ. Μπάιντεν, ώστε να υπάρξει μέγιστη απόδοση για τις χώρες μας. Πιστεύουμε ότι θα επιλύσουμε τα ζητήματα μεταξύ μας, εντός των αμοιβαίων ευαισθησιών και προσδοκιών μας. Υπό αυτή την προϋπόθεση, είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε στενές σχέσεις συμμαχίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και με κάθε άλλη χώρα. Πιστεύουμε ότι έχουμε ανοίξει την πόρτα σε μια νέα εποχή με τις ΗΠΑ σε θετική και εποικοδομητική βάση».
Latest News
Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση στη Βουλγαρία με πρωθυπουργό τον Ζελιάσκοφ
Η νέα κυβέρνηση δημιουργήθηκε κυρίως λόγω ανάγκης η Βουλγαρία να ξεφύγει από την πολιτική κρίση και έναν ατέρμονο κύκλο εκλογών
Το σχέδιο για την ανάκαμψη της Θεσσαλίας - Οι βασικές προτεραιότητες για το 2025
Κουρέτας: Περίπου το 70% των επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel έχει λάβει επιχορηγήσεις
Σπίτι μου 2: Πάνω από 10.000 αιτήσεις σε λίγες ώρες – Η ανάρτηση Μητσοτάκη
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι έχουν γίνει πάνω από 10.000 αιτήσεις σε λίγες ώρες
Tον Τάσο Γιαννίτση προτείνει για ΠτΔ το ΠΑΣΟΚ
Συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ
Απελεθέρωση 33 ομήρων προβλέπει η συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα
Η πρώτη φάση της εκεχειρίας Χαμάς - Ισραήλ θα διαρκέσει έξι εβδομάδες - Συμπεριλαμβάνει κατάπαυση του πυρός, αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από πυκνοκατοικημένες περιοχές και απελευθέρωση κάποιων ομήρων
Δανία προς Τραμπ: Η Γροιλανδία θα αποφασίσει για την ανεξαρτησία της
Η Δανία δηλώνει πως είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Αρκτικής
Μετά την ιδιωτική Αστυνομία και ιδιωτική Πυροσβεστική Υπηρεσία
Στα 10.000 δολάρια ημερησίως είναι το κόστος μιας ομάδας 20 πυροσβεστών με 4 οχήματα
Ιστορική στιγμή στην πολύπαθη Γάζα - Έναρξη εκεχειρίας Ισραήλ - Χαμάς από 19 Ιανουαρίου
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ επιβεβαίωσε τη συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς
Αμερικανικές κυρώσεις στον σταθμό Ζαπορίζια και τον νέο διευθυντή του
Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων από drones για τις οποίες η μια πλευρά κατηγορεί την άλλη
Γάζα: Η Χαμάς ενέκρινε τη συμφωνία εκεχειρίας – Τι λέει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ
Η αντιπροσωπεία της Χαμάς ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές Κατάρ και Αίγυπτο ότι ενέκρινε τη συμφωνία για τη Γάζα