
Ένας στοχασμός στην αλληλεπίδραση της θρησκείας, του καταναλωτισμού και του θεάματος στον 21ο αιώνα είναι η αναδρομική έκθεση του φωτογράφου Miles Aldridge στη Νέα Υόρκη.
Πορτρέτα των διασημοτήτων όπως Marina Abramović, Gilbert and George, Sophie Turner, Viola Davis, Michael Fassbender, Donatella Versace και David Lynch επιτρέπουν βαθιά ματιά στα σημεία όπου τέμνονται το γκλαμ, η εξουσία, η αντιπροσώπευση και η ταυτότητα.
virgin mary. supermarkets. popcorn: miles aldridge on his cinematic and chromatic tableaus https://t.co/14JX1npTGq pic.twitter.com/rn1jxBGLrh
— designboom (@designboom) May 10, 2021
Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ο Aldridge έχει συγκεντρώσει ένα εξαιρετικό αρχείο δουλειάς από το οποίο ο ίδιος επέλεξε 64 έργα του για την «Virgin Mary. Supermarkets. Popcorn. Photographs 1999 to 2020».
View this post on Instagram
Προερχόμενος από το Βόρειο Λονδίνο, ο Miles είχε την τύχη να έχει πατέρα τον εικονογράφο Alan Aldridge, ο οποίος ξεκίνησε κάνοντας εξώφυλλα στον εκδοτικό οίκο Penguin Books και στη συνέχεια άνοιξε τη δική του εταιρεία, την INK, στην καρδιά του Soho, συνεργαζόμενος με τους Rolling Stones, τους Beatles, τους Who και τον Elton John.
«Μεγάλωσα μέσα στις ψυχεδελικές εικόνες του πατέρα μου και το ροκ εντ ρολ λάιφ στάιλ του “ Swinging London”» εξομολογείται ο Miles. Όταν τη δεκαετία του 1970 ανακάλυψε το πανκ, βρήκε διέξοδο μέσω της μουσικής για την οργή του και δημιούργησε το συγκρότημα X Men, παίζοντας ψυχεδελικό γκαράζ πανκ. Εγκατέλειψε την μπάντα για να κάνει σπουδές εικονογράφησης στο Central St. Martins.
Αργότερα δούλεψε για πελάτες όπως The New Yorker, Vogue Italia, Karl Lagerfeld και Yves Saint Laurent, προσέχοντας ιδιαίτερα να μην τραβά τεχνητή διαχωριστική γραμμή μεταξύ του επαγγελματικού και του προσωπικού.
«Πίστευα πάντα ότι το έργο των φωτογράφων ήταν το προσωπικό τους έργο, όπως των Helmut Newton, Richard Avedon ή, Irving Penn. Σκεφτόμουν πάντα ότι μια φωτογραφία που τραβάω σήμερα θα εμφανιστεί στον τοίχο αίθουσας τέχνης ή μουσείου ή σε ένα βιβλίο» λέει.
Ως φωτογράφος, ο Aldridge, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κάνει χρήση των δεξιοτήτων εικονογράφου που έχει αποκτήσει για να ετοιμάσει storyboard των φωτογραφιών που θα τραβήξει (ζωγραφίζει για να καταλήξει στη σύνθεση).
Και δουλεύει αποκλειστικά με φωτογραφικό φιλμ, απολαμβάνοντας την ένταση του να μην ξέρει αν έχει τη εικόνα μέχρις ότου έρθουν οι εμφανίσεις από το εργαστήριο. «Το να ξέρεις αν έχεις ή όχι την εικόνα καταστρέφει την ένταση του έργου» τονίζει.
Η έκθεση «Virgin Mary. Supermarkets. Popcorn. Photographs 1999 to 2020» φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Fotografsika και ολοκληρώνεται στις 17 Οκτωβρίου.


Latest News

Χρόνος: Τελικά όλα είναι στο μυαλό;
Γιατί κάποιες μέρες ο χρόνος περνάει γρήγορα και κάποιες άλλες όχι; Και γιατί το αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά μεταξύ μας;

Πόσα χρήματα εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από την ευρωπαϊκή του πορεία
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην προκρίθηκε κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ, όμως πήρε μια σημαντική νίκη που τον φέρνει προ των πυλών του Champions League – Πόσα χρήματα εξασφάλισαν οι ερυθρόλευκοι από την ευρωπαϊκή τους πορεία…

«Οδύσσεια»: Και ο Ράιαν Χαρστ στο all-star cast του Κρίστοφερ Νόλαν
Η ταινία «Οδύσσεια» του Κίστοφερ Νόλαν βρίσκεται ήδη στην παραγωγή, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι το 2026.

Οι σεναριογράφοι του «Dungeons & Dragons» παίρνουν τα ηνία της επερχόμενης ταινίας «Monopoly»
«Είναι οι τέλειοι ‘αρχιτέκτονες’ για αυτό το Monopoly», δήλωσε η Έριν Γουέστερμαν, συμπρόεδρος της Lionsgate Motion Picture Group, για τους Οι Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζόναθαν Γκόλντσταϊν

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Εμμανουήλ Καραλής
Ο «Μανόλο» συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Ολλανδία

100 χρόνια Ολυμπιακός- Ο χρυσός αιώνας του «Θρύλου»
Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα επικό τριήμερο εκδηλώσεων

Οι 3+1 λόγοι για να αλλάξει κάποιος δουλειά
Γιατί να αφήσει κάποιος τη δουλειά του για μια άλλη - Τι ισχύει στην Ελλάδα

Τα 100 εκατομμύρια του Στίβεν Έι Σμιθ και το… πέσιμο του «μπαμπά» Λεμπρόν Τζέιμς
Ο Στίβεν Έι Σμιθ θα έχει να το λέει με την χθεσινή μέρα να του επιφυλάσσει τα πάντα αφού υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με το ESPN αλλά είχε και επεισόδιο με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Μήπως οι influencers… βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας;
Οι «ιατρικές» αναρτήσεις στα social media είναι συχνά παραπλανητικές. Πώς μπορούμε να προστατευθούμε από τους… σύγχρονους κομπογιαννίτες των social media;

Γυναίκες και καριέρα: Ο μακρύς δρόμος της επαγγελματικής ισότητας [γράφημα]
Αν και έχουν γίνει βήματα προς την κατάκτηση της ισότητας, η εξίσωση «γυναίκες και καριέρα» είναι δύσκολη - Oι τελευταίες έρευνες