Ανοδικά κινούνται και σήμερα τα futures της Wall Street, παραπέμποντας σε διεύρυνση των κερδών για όλους τους επιμέρους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Αυτό δείχνει πως η ανησυχία των επενδυτών για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού και της Federal Reserve έχει καταλαγιάσει, αν και η αγορά παραμένει σε… ετοιμότητα για νέα μηνύματα από τους αξιωματούχους της Τράπεζας.

Αυτή την ώρα, τα futures του Dow Jones ανεβαίνουν κατά 29 μονάδες, τα futures του S&P 500 είναι ελαφρά αυξημένα κατά 6 μονάδες και τα futures του Nasdaq κερδίζουν σχεδόν 38 μονάδες.

Θυμίζουμε πως χθες ο βιομηχανικός Dow έκλεισε με άνοδο άνω των 500 μονάδων, που ήταν η καλύτερη επίδοση του από το Μάρτιο, ενώ κέρδη κατέγραψαν και οι υπόλοιποι δείκτες. Μάλιστα, ο S&P βρίσκεται περίπου 1% κάτω από τα ιστορικά υψηλά του.

Σημαντικός παράγοντας για την πορεία της ημέρας θα αποδειχτεί η αποψινή ομιλία του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο κ. Πάουελ στην ομιλία του αναμένεται να παραδεχτεί πως ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες, αλλά θα επαναλάβει την άποψη πολλών αξιωματούχων πως η αύξηση αυτή θα είναι παροδική λόγω της απότομης επιτάχυνσης της οικονομίας μετά την πανδημία. Ωστόσο, η αγορά περιμένει να ακούσει ακριβώς την τοποθέτηση Πάουελ, για να πάρει αντιδράσει.

Στο μεταξύ στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ανεβαίνει στο 1,49%, ενώ το δολάριο ενισχύεται ελαφρά με την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να βρίσκεται στο 1,19.

Στην αγορά των commodities, το αργό υποχωρεί αυτή την ώρα στα 73,02 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας τα προηγούμενα κέρδη του. Μάλιστα, νωρίτερα το Brent κατάφερε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 75 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2019. Ελαφρά πτωτικά κινείται ο χρυσός στα 1.781 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές