Να μείνει εκτός γενικής συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ, η Greenhill Investments ψήφισε το 84,26% των μετόχων που παρίστανται, υπέρ της παραμονής τάχθηκε μόλις το 4,75%, ενώ απείχε το 13,11%.

Του αποτελέσματος προηγήθηκε νέο επεισόδιο ανάμεσα στον εκπρόσωπο της εταιρίας συμφερόντων Μπάκου – Καϋμενάκη Σωτήρη Μπρέγιαννου και του προέδρου της εισηγμένης Γιώργου Μυλωνογιάννη.

Κι ενώ είχε παρέλθει το χρονικό περιθώριο της μισής ώρας ώστε η Greenhill να προσκομίσει εξουσιοδότηση για την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου μετοχών 25,48% που είναι ενεχυριασμένες στην Aeolus Investors (fund Farallon), ο κ. Μυλωνογιάννης έκανε γνωστό ότι απλά έλαβε μία επιστολή του fund που επιβεβαιώνει την επιστολή της εταιρίας συμφερόντων Μπάκου – Καϋμενάκη για τα δικαιώματα ψήφου. Ωστόσο, ο ίδιος ερμήνευσε πως αυτή η επιστολή απλά επιβεβαιώνει την ισχύ εκείνης της Greenhill.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Μπρέγιαννος έκανε γνωστό πως ήρθε νέο έγγραφο από την Aeolus Investor που μιλά για εξουσιοδότηση. Ωστόσο ο κ. Μυλωνογιάννης δεν το αποδέχτηκε υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει τέτοια αναφορά.

Ο κ. Μπρέγιαννος χαρακτήρισε παράνομη και με δόλο την ενέργεια του προεδρείου με στόχο τον αποκλεισμό της Greenhill από τη γενική συνέλευση. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Greenhill για ένα μήνα σιώπησε προκειμένου η εταιρία να ασκήσει τις δραστηριότητες της. Προανήγγειλε δε, μηνύσεις και άλλες νομικές κινήσεις για την ακύρωση των αποφάσεων της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο κ. Μυλωνογιάννης προχώρησε σε ψηφοφορία για τη συμμετοχή ή μη της Greenhill στη γενική συνέλευση των μετόχων με το προαναφερόμενο αποτέλεσμα.

Έπειτα, ο πρόεδρος της εισηγμένης προχώρησε στην καταμέτρηση των μετοχών για την εκκίνηση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης. Σύμφωνα με την καταμέτρηση  εκπροσωπείται το 56,08% του μετοχικού κεφαλαίου.

Λίγο πριν επίσημη έναρξη της γενικής συνέλευσης επανήλθαν εκπρόσωποι εταιριών συμφερόντων των Μπάκου – Καϋμενάκη (Κίλομαν και Invesco) οι οποίοι έκαναν γνωστό ότι η Aeolus έστειλε νέο έγγραφο που εξουσιοδοτεί τη Greenhill για την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφων της. Ωστόσο ο πρόεδρος της εισηγμένης δεν έκανε αποδεκτό αφού έγινε η ψηφοφορία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable