Λίγες μόλις ημέρες μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 75 δολάρια ανά βαρέλι, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ + παίζει σημαντικό ρόλο στην «εξουδετέρωση και τον περιορισμό» των πληθωριστικών πιέσεων.

Τα σχόλια έρχονται την ώρα που οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες μελετούν το αν θα αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή τους επόμενους μήνες.

Το καρτέλ πετρελαίου έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί διαδικτυακά την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει την πολιτική παραγωγής του για τον Αύγουστο και μετά, μετά την αύξηση της παραγωγής από τον Μάιο στον Ιούλιο.

«Έχουμε επίσης ρόλο στην εξουδετέρωση και τον περιορισμό του πληθωρισμού, διασφαλίζοντας ότι αυτή η αγορά δεν θα ξεφύγει από τον έλεγχο», δήλωσε ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman την Τετάρτη σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Bank of America Corp. σύμφωνα με το Bloomberg News.

Ωστόσο, ο υπουργός προειδοποίησε ότι δεν είναι σαφές εάν οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται λόγω της «πραγματικής προσφοράς και ζήτησης» ή λόγω των «προσδοκιών που είναι υπερβολικά αισιόδοξες».

Ο πρίγκιπας Abdulaziz υπογράμμισε ότι ο ΟΠΕΚ+ θα πρέπει να παραμείνει προσεκτικός στις κινήσεις του.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αλλά η προσοχή δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι », είπε στο συνέδριο. “Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κάνουμε λάθη εδώ ή εκεί.”

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή