
Σε ένα κλίμα έντονης ανησυχίας λόγω των ανοιγμάτων που έχει σε ξενοδοχεία και προμηθευτές η Mouzenidis Travel του Ομίλου Μουζενίδη, έγινε γνωστό ότι διακόπτει την εξυπηρέτηση των πελατών της και, όπως σημειώνει σε επιστολή προς συνεργάτες της, αναπροσαμρόζει τον τρόπο λειτουργίας και κάνει λόγο για έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία.
Το τελευταίο διάστημα, η οικονομική κατάσταση της Mouzenidis Travel συζητείτο μεταξύ των ανθρώπων του τουρισμού καθώς η πανδημία είχε συρρικνώσει τα έσοδα της, αφού υπήρχε και μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό της Ρωσίας. Μάλιστα πριν λιγες ημέρες σε ανακοίνωσή της στο facebook ανέφερε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της εταρείας στην Ελλάδα – Mouzenidis Travel Greece από 18.06 έως 26.06.2021 η οποία προκλήθηκε από τεχνικές και νομικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της αγοράς, μετά και τον θάνατο του Μπορίς Μουζενίδη ιδρυτή, επικεφαλής και βασικού παράγοντα διοίκησης του Ομίλου υπήρχαν σκέψεις για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων.
Επίσης, σε άλλη επιστολή της προς τους συνεργάτες της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19 από τον Μάρτιο του 2020 πριν την έναρξη της θερινής περιόδου μέχρι και σήμερα, η επιχείρησή μας παλεύει να επαναφέρει σε μία ομαλότητα τη λειτουργία της, έχοντας υποστεί αποδεδειγμένα μία πτώση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό 95%.
Επίσης τονίζεται ότι «ο αγώνας για ανεύρεση λύσης, όπως ξεκίνησε από τον ιδρυτή της επιχείρησής μας και εκλιπόντα τον περασμένο Μάρτιο, Μπόρις Μουζενίδη, συνεχίζεται με την ίδια αγάπη, αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας από την οικογένειά του και στελέχη του. Η αποκατάσταση του brand Mouzenidis Travel έναντι των συνεργατών μας, των πελατών και του προσωπικού μας και η αποκατάσταση της φερεγγυότητας που πάντα χαρακτήριζε το όνομα αυτό, είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας.
Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να επικεντρωθούμε στα οφειλόμενα και με στόχους και πρόγραμμα να επανεκκινήσουμε μία ομαλή λειτουργία, οφείλουμε άμεσα να διακόψουμε την εξυπηρέτηση των πελατών μας, να αναπροσαρμόσουμε τον τρόπο της λειτουργίας μας και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εξυγιάνσεως της επιχείρησης. Σε αυτή τη λήψη αποφάσεως συνέβαλε ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι και φέτος, τη θερινή περίοδο 2021, οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε σε ποσοστό 90% και κυρίως η αγορά της Ρωσίας, συνεχίζει να εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα, μη απελευθερώνοντας το σύνολο των εμπορικών πτήσεων από και προς Ρωσία. Στοχεύοντας στην επαναφορά μας και την τακτοποίηση του συνόλου των οφειλών μας και όντας αποκλειστικά μόνοι στον αγώνα αυτό, δυστυχώς δεν μας απομένει άλλη από την ανωτέρω επιλογή. Την υπόσχεση προς τον εκλιπόντα Πρόεδρό μας θα την τηρήσουμε εξαντλώντας κάθε προσπάθεια τακτοποίησης των υποχρεώσεών μας, ενώ σύντομα η επιχείρησή μας θα απευθυνθεί σε όλους τους πιστωτές με πρόγραμμα εξόφλησης.
Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι οι υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου Mouzenidis και το δίκτυο του εξωτερικού λειτουργούν κανονικά, συνεχίζοντας αδιάκοπα το έργο τους, ενώ παρά τη δύσκολη χρονική συγκυρία, στοχεύουν στην ενδυνάμωση του Ομίλου».
Η ιστορία
O όμιλος Μουζενίδη ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995. Πρόκειται για έναν πλήρως καθετοποιημένο τουριστικό όμιλο με δραστηριότητα σε όλο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας. Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε 16 χώρες κυρίως στην ανατολική Ευρώπη με σημαντικότατα μερίδια, συνδέει αεροπορικά προορισμούς του εξωτερικού με την Ελλάδα και συνεργάζεται με 1400 ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη την χώρα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ιστοσελίδα, τον όμιλο αποτελούν οι επιχειρήσεις:
-Ellinair, Ιδιωτική αεροπορική εταιρεία
-Grekodom, Εταιρία αξιοποίησης ακινήτων
-Ellin Camp, Παιδική κατασκήνωση
-Kriaritsi
-Mouzenidis INTOUR, Διοργάνωση ταξιδιών στη Ρωσία
-MBG, consulting services
-Family Club Grekoleto
-Cargo CSR, Εταιρία αερομεταφορών και οδικών μεταφορών
-Solun, Ελληνικό ορθόδοξο προσκυνηματικό κέντρο «SOLUN»
-Bomo Hotels, Διαχείριση δικτύου ξενοδοχειακών μονάδων
-Perseas, Υπηρεσίες ασφάλειας και ιδιωτικής φύλαξης
-Εμπορικό κέντρο Enigma Shopping Center
-Greek Furs, Διαδικτυακή πύλη για την ελληνική γούνα
-Parking Airport
-Igen Young Travellers Club


Latest News

Σην Ιβηρική το brand Super 8 της Wyndham - Η συμφωνία με τη Soliteight
Η Wyndham και η Soliteight βάζουν το brand Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία με 40 νέα ξενοδοχεία σε διάστημα 10 ετών

Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Το κόστος μετακίνησης
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις το Πάσχα

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αθηνα και Μάνη ο όμιλος Radisson - Η συνεργασία με την Fais Group
Την επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα δρομολογεί ο όμιλος Radisson - Οι συνεργασίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb