Συνεχίστηκε και τον Μάιο η αύξηση της ζήτησης για επαγγελματικά οχήματα, αυξάνοντας την κερδοφορία των αυτοκινητοβιομηχανιών μετά την ύφεση της περιόδου της έξαρσης της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανιών Ευρώπης (ACEA), τον προηγούμενο μήνα οι εγγραφές επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 51,3% σε 165.363 οχήματα, έναντι του περσινού Μαΐου. Στις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές για τον κλάδο η Ισπανία σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό αύξησης (+89,6%), ακολουθούμενη από την Ιταλία (+51,3%), τη Γερμανία (+46,4%) και τη Γαλλία (+28,4%).

Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2021 τα επαγγελματικά οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά ήταν αυξημένα κατά 43,9% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Και οι τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ αγόρασαν περισσότερα επαγγελματικά οχήματα: Ιταλία (+ 69,5%), Γαλλία (+ 55,2%), Ισπανία (+ 51,9%) και Γερμανία (+ 20,3%).

Στις κατηγορίες, τα βαρέα οχήματα άνω των 16 τόνων κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων, τον Μάιο, κατά 74,9%, ακολουθούν τα μεσαία και βαριά οχήματα μεγαλύτερα των 3,5 τόνων με ποσοστό 64,6%, τα ελαφρά κάτω των 3,5 τόνων με ποσοστό 49,6%, ενώ το μικρότερο ποσοστό αύξησης πωλήσεων εμφανίζει η κατηγορία των μεσαίων και βαρέων λεωφορείων κατά 3,5 τόνων κατά 18,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Εργάτες γης χωρίς χαρτιά – Οι σύγχρονοι σκλάβοι στην Ιταλία της μεταφασίστριας Τζόρτζια Μελόνι
Διεθνή |

Εργάτες γης χωρίς χαρτιά – Οι σύγχρονοι σκλάβοι στην Ιταλία της μεταφασίστριας Τζόρτζια Μελόνι

Ο βάρβαρος θάνατος ενός Ινδού μετανάστη στην Ιταλία φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα αληθινά εγκλήματα με θύματα εργάτες γης, υπό τη σιωπηρή ανοχή της ξενοφοβικής κυβέρνησης της Ρώμης