Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα futures της Wall Street, με τους επιμέρους δείκτες να διευρύνουν τα χθεσινά τους κέρδη στον απόηχο της συμβιβαστικής συμφωνίας του Τζο Μπάιντεν με ομάδα Γερουσιαστών που ανοίγει το δρόμο για την επικύρωση του πακέτου επενδύσεων για έργα υποδομών.

Στο ταμπλό, τα futures του βιομηχανικού Dow ανεβαίνουν κατά 105 μονάδες, τα futures του S&P 500 ανεβαίνουν ελαφρά κατά 4 μονάδες, όπως και του Nasdaq κατά περίπου 11 μονάδες.

Θυμίζουμε πως χθες τόσο ο S&P 500 όσο και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά, ενώ και ο Dow κατέγραψε σημαντικά κέρδη, με αποτέλεσμα όλοι οι επιμέρους δείκτες να οδεύουν προς κλείσιμο σε θετικό έδαφος για το σύνολο της εβδομάδας.

Πάντως, το κλίμα τις επόμενες ώρες μπορεί να αλλάξει καθώς αναμένεται η δημοσίευση του δείκτη ατομικών καταναλωτικών δαπανών, που θεωρείται σημαντικός για την κατεύθυνση του πληθωρισμού. Οι αναλυτές αναμένουν νέο άλμα του δείκτη κατά 3,4% σε ετήσια βάση, που συνιστά νέο υψηλό τριάντα ετών μετά το ρεκόρ του 3,1% που κατεγράφη τον περασμένο μήνα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 1,48%, ενώ ελαφρά πτωτικά κινείται και το δολάριο έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται αυτή την ώρα στο 1,19.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο υποχωρεί σήμερα κατά 0,31% στα 73,09 δολάρια το βαρέλι, μετά από αρκετές ημέρες συνεχούς ανόδου, ενώ ανοδικά κινείται ο χρυσός, ο οποίος ανεβαίνει κατά 0,43% στα 1.784 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street