Απόφαση για να αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας που επλήγησαν από την covid19 υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός κ. Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, η δράση 2 του Μέτρου 3.2.11 «Μέτρα για τη δημόσια υγεία ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της covid 19» του ΕΠΑΛΘ, αφορά στη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης ή παροχή αντιστάθμισης για την προσωρινή αναστολή ή μείωση της παραγωγής και των πωλήσεων που υπέστησαν οι δικαιούχοι μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020, ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι επιχειρήσεις (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) που μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, οι δραστηριότητές τους αφορούν στην πάχυνση/εκτροφή θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, ειδών γλυκέων υδάτων ή την καλλιέργεια οστράκων και γενικά την εκτροφή μη γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, διαθέτουν άδεια λειτουργίας μονάδας/μονάδων υδατοκαλλιέργειας σε ισχύ, εμφανίζουν απώλειες κατά την περίοδο αναφοράς (έναντι του προηγούμενου έτους) βάσει της προτεινόμενης μεθοδολογίας και οφείλουν να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης.

Το ύψος της αναλογούσας αποζημίωσης καλύπτει το σύνολο της προσδιορισθείσας απώλειας. Το μέγιστο ύψος της χορηγούμενης ενίσχυσης ανά πράξη προσδιορίζεται τόσο βάσει της ονομαστικής δυναμικότητας των παραγωγικών μονάδων υδατοκαλλιέργειας του δικαιούχου, όσο και βάσει της κατηγορίας μεγέθους στην οποία εντάσσεται.

Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 25.000.000 ευρώ και θα ακολουθήσει έκδοση σχετικής πρόσκλησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Βασίλης Γούναρης (BASF Ελλάς) στον ΟΤ: «Καινοτόμες λύσεις για τη φυτοπροστασία, νέους σπόρους και τις πρότυπες καλλιέργειες»
AGRO |

Γούναρης (BASF Ελλάς) στον ΟΤ: «Πάνω από 30 λύσεις έως το 2029 για την ελληνική αγροτική παραγωγή»

Στο σχεδιασμό, τις επενδύσεις και τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει μπροστά της η αγορά φυτοπροστασίας αναφέρεται με συνέντευξη του στον ΟΤ ο διευθύνων σύμβουλος της BASF Ελλάς Βασίλης Γούναρης

Δημήτρης Ρουσσέας (ΣΠΕΛ) στον ΟΤ: Το 50% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων δεν θα υπήρχε χωρίς λιπάσματα
AGRO |

Ρουσσέας στον ΟΤ: Με νέα προϊόντα λίπανσης στη μάχη για την κλιματική αλλαγή

Για τις αλλαγές που φέρνουν στη βιομηχανία λιπασμάτων και τον αγροτικό κόσμο οι «πράσινες» ευρωπαϊκές πολιτικές μιλά στον ΟΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων Δημήτρης Ρουσσέας