Στις φωνές των αξιωματούχων της Fed που προσπαθούν να καθησυχάσουν την αμερικανική αγορά και όχι μόνο για τη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων, ήρθε να προστεθεί και ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Νιλ Κασκάρι.

Πραγματικά, σε δηλώσεις του σε διαδικτυακή εκδήλωση, ο κ. Κασκάρι επεσήμανε πως η ανοδική τάση του πληθωρισμού δεν θα έχει διάρκεια, καθώς η επιχειρηματική αγορά θα αναπροσαρμοστεί στους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Επίσης, προέβλεψε πως η αγορά εργασίας θα ανακάμψει σε εντυπωσιακό βαθμό από το φθινόπωρο.

«Θα δούμε μεγάλη προσφορά στην απασχόληση από το φθινόπωρο» σχολίασε ο κ. Κασκάρι, επισημαίνοντας πως υποχωρούν σταδιακά οι τρεις βασικοί παράγοντες που κρατούν χαμηλά την αγορά εργασίας, ήτοι η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, ο φόβος του κορωνοϊού και τα επιπλέον επιδόματα ανεργίας που ενέκρινε το Κογκρέσο (ήτοι τα επιδόματα του πακέτου Μπάιντεν).

Από την άλλη πλευρά ο ίδιος εμφανίστηκε επιφυλακτικός με τις διαμαρτυρίες των εργοδοτών που ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας που έχουν, θεωρώντας πως η δυσφορία τους ενδεχομένως σχετίζεται και με την απροθυμία τους να προσφέρουν υψηλότερους μισθούς.

Αυτή τη στιγμή η αμερικανική αγορά εργασίας βρίσκεται κατά 7 με 10 εκατ. θέσεις εργασίας χαμηλότερα από το επίπεδο που βρισκόταν πριν την πανδημία, όμως κατά τον επικεφαλής της Minneapolis Fed η ψαλίδα θα κλείσει γρήγορα.

Πάντως, έτεροι αξιωματούχοι εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί με το ρυθμό ανάκαμψης της αγοράς εργασίας, επισημαίνοντας πως μεγάλο μέρος των εργαζομένων αποσύρθηκε από την αγορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν είναι βέβαιο πότε και αν θα επιστρέψει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Εργάτες γης χωρίς χαρτιά – Οι σύγχρονοι σκλάβοι στην Ιταλία της μεταφασίστριας Τζόρτζια Μελόνι
Διεθνή |

Εργάτες γης χωρίς χαρτιά – Οι σύγχρονοι σκλάβοι στην Ιταλία της μεταφασίστριας Τζόρτζια Μελόνι

Ο βάρβαρος θάνατος ενός Ινδού μετανάστη στην Ιταλία φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα αληθινά εγκλήματα με θύματα εργάτες γης, υπό τη σιωπηρή ανοχή της ξενοφοβικής κυβέρνησης της Ρώμης