
Είναι σίγουρο ότι θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα και στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πόσο μπορούμε να καθυστερήσουμε στη χώρα μας, τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).
«Το έχει πει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την πρόληψη των νοσημάτων ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει μέχρι τέλος Αυγούστου σε όλες τις χώρες της ΕΕ και θα αποτελεί το 90% των νέων κρουσμάτων» πρόσθεσε ο ίδιος.
Τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι το 4ο αυτό κύμα κοροναϊού θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι δύο δόσεις.
Μάλιστα, σημείωσε πως ίσως θα πρέπει να επισπευθεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους για να προστατευτούν, ενώ τόνισε πως θα είναι μικρά τα προβλήματα για τους εμβολιασμένους.
Ο στόχος των εμβολιασμών
Υπογράμμισε πως τώρα στόχος στη χώρα μας είναι το 70% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στον Ιούλιο και πως αυτή την στιγμή περίπου το 40% των ατόμων 60-70 ετών που δεν έχει εμβολιαστεί.
«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει που είναι τα προβλήματα σε ποιες ηλικιακές ομάδες και περιοχές έτσι ώστε με ειδικές παρεμβάσεις να πεισθούν οι πολίτες να εμβολιαστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας την χθεσινή ανάρτησή του με τα συγκεντρωτικά στοιχεία για όσους έχασαν την ζωή τους από την πανδημία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία πάνω από το 90% των νεκρών ήταν μη εμβολιασμένοι, ανέφερε πως σε αυτά φαίνεται η ελάχιστη επίπτωση των εμβολιασμών και πως αυτούς τους πίνακες θα έπρεπε να δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ στην χώρα μας.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι είναι πολύ καλό να γίνει η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους. «Πρόκειται για ανάκληση δικαιωμάτων για όσους θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα» είπε χαρακτηριστικά.
Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ο καθηγητής δήλωσε πως πλέον το ποσοστό των εμβολιασμένων στον υγειονομικό τομέα παρουσιάζει αυξητική τάση και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εκτιμήσει αυτά τα ποσοστά τον Σεπτέμβριο και να πάρει την απόφαση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών τότε. «Δεν θα έλεγα το ίδιο για κάθε έλληνα πολίτη» πρόσθεσε ο ίδιος.


Latest News

Έσπασαν και φέτος οι μπότηδες στην Κέρκυρα – Το εντυπωσιακό έθιμο του Πάσχα
Από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών στην Κέρκυρα, οι μπότηδες, δηλαδή μεγάλα ή μικρά κεραμικά βαμμένα κόκκινα δοχεία γεμάτα με νερό, έπεσαν με θόρυβο στο δρόμο

O Μητσοτάκης στην Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για το Πάσχα στο νησί της Τήνου

Δημογραφικό: Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα του 2050
Τα τελευταία χρόνια, οι δημογραφικές αλλαγές στην Ελλάδα απασχολούν όλο και περισσότερο τους επιστήμονες και τους φορείς

Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την ρωσική κατοχή της Κριμαίας
Τι δηλώνει πηγή που γνωρίζει για την φερόμενη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ στο CNN – Η Ρωσία έχει καταλάβει την Κριμαία από το 2014

Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού σχολίασε τη σημασία αυτής της αναβάθμισης

Τέμπη: Πότε έρχεται το πόρισμα του ΕΜΠ
Θα ρίξει φως σε κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως στο θέμα της πυρόσφαιρας – Τι αναφέρει μία νέα μαρτυρία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα το Μεγάλο Σάββατο
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο του Πάσχα για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς στην Αθήνα

Η διπλωματία πάνω σε χάρτες – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, οι αντιδράσεις και τα επόμενα βήματα
Ελληνική και τουρκική διπλωματία μετρούν αντιδράσεις και επόμενα βήματα

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων