
«Τιμούμε περίπου 1,5 εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που εργάζονται σκληρά στις θάλασσες, αψηφώντας δυσκολίες και κινδύνους, διατηρώντας τη ναυτιλία στην κορυφή των εμπορικών δραστηριοτήτων και διασφαλίζοντας τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων. Ανάμεσά τους, ξεχωριστή θέση, για τις ικανότητες, την εμπειρία, την εργατικότητα, έχουν οι Έλληνες ναυτικοί».
Αυτό τόνισε σε μήνυμά του με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι «η συνεισφορά τους, διαχρονικά, είναι τεράστια. Ειδικότερα στην πανδημία, κατάφεραν να διατηρήσουν ζωντανή την εφοδιαστική αλυσίδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, μεταφέροντας αγαθά αλλά και φάρμακα» και συμπλήτρωσε ότι «το σύνθημα του φετινού εορτασμού, “ένα δίκαιο μέλλον για τους ναυτικούς”, θυμίζει σε όλους μας την ανάγκη για ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας στο πλοίο αλλά και τη δίκαιη αντιμετώπιση, με σεβασμό στα δικαιώματα όλων των ναυτικών, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα και θρησκευτικές πεποιθήσεις».
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης κατέληξε ότι «στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θεωρούμε υποχρέωση μας να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, όπως θεωρήσαμε προτεραιότητα την ενίσχυση των Ελλήνων ναυτικών όσο διαρκεί η πανδημία».


Latest News

Η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Τι είπε ο Κικίλιας
«Προτεραιότητα να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια

Αντίποινα των Χούθι στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη - Στόχος, αμερικανικά πολεμικά πλοία
Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται στις αμερικάνικες δυνάμεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Γάζα

Το LNG κερδίζει έδαφος στη ναυπήγηση πλοίων
Η ναυτιλιακή βιομηχανία επιταχύνει τη μετάβασή της προς πιο πράσινες πρακτικές, με το LNG να αυξάνει τη δυναμική του

Κασσελάκης: Δεν θα επιτρέψουμε η ελληνική ναυτιλία να χάσει την πρωτοκαθεδρία της λόγω άστοχων πολιτικών
«Είναι ώρα να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, επενδύοντας στη ναυτιλία μας, στηρίζοντας τους ανθρώπους της», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Η Attica Group ανακοίνωσε πασχαλινές προσφορές για οικογένειες και παρέες 3-5 ατόμων
Έκπτωση 20% για όλους τους προορισμούς από και προς Πειραιά με Ι.Χ. αυτοκίνητο από την Attica Group

Ένταξη του έργου «βελτίωση λιμενικών υποδομών στο λιμένα Γαλατά»
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση-επανακατασκευή του μικρού μόλου στο λιμένα Γαλατά

Κίνα: Ξένοι αγοραστές τροφοδοτούν τον ναυπηγικό τομέα και τη ναυτική της άνοδο
Η Κίνα διαθέτει κυρίαρχο εμπορικό ναυπηγικό τομέα και σημαντική ανάπτυξη στις ικανότητες ναυπήγησης για το πολεμικό ναυτικό της

ΗΠΑ: Ρωσία και Ουκρανία συμφωνούν για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Μελίνα Τραυλού: «Η ναυτιλία θεμέλιο της οικονομικής και γεωπολιτικής σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Ηγετική παρουσία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης στις Βρυξέλλες για τη Ναυτιλία «European Shipping Summit 2025»

ECSA: Καμπανάκι για την πρόταση Τραμπ για τέλη στα κινεζικής κατασκευής πλοία
Επιστολή έστειλε η ECSA που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό στόλο στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης στις ΗΠΑ