Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η άνοδος των κρουσμάτων παγκοσμίως δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 σημείωσε πτώση της τάξης του 0,59% και έκλεισε στις 454,94 μονάδες. Οι κλάδοι που σημειώσαν τις μεγαλύτερες απώλειες είναι αυτοί των ταξιδιών και της αναψυχής, που υποχώρησαν κατά 4%, στο άκουσμα της είδησης ότι η Πορτογαλία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα των ανεμβολίαστων Βρετανών.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,88%, ή 63,1 μονάδες και έκλεισε στις 7.072,97 . Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν και οι κεφαλαιαγορές σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο γερμανικός Dax σημείωσε πτώση της τάξης του 0,34%  ή – 53,79μονάδες και έκλεισε στις 15.554,18.

Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 6.558,02  μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,98 % (-64,85 μονάδες)

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε κι αυτός με απώλειες της τάξης του 1,11% , και τερμάτισε στις 25.227,1  μονάδες, δηλαδή 283,4  μονάδες μείον.

Στη Wall Street, οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες αναζητούν κατεύθυνση, ενώ με ισχυρή άνοδο ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των εταιρειών τεχνολογίας με αποτέλεσμα να οδηγήσουν το Nasdaq σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια από τις καλύτερες των τελευταίων μηνών για τις αμερικανικές μετοχές, καθώς λειάνθηκαν οι φόβοι των επενδυτών για τον πληθωρισμό, τον οποίο αρχίζουν να το βλέπουν ως ένα παροδικό φαινόμενο και όχι ως μια παρατεταμένη οικονομική απειλή.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο νέος υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο για το πότε η χώρα θα χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς. Η άρση των μέτρων προβλεπόταν για τις 19 Ιουλίου, αλλά η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα έχει ήδη οδηγήσει σε παράταση.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, η Daimler έχει δρομολογήσει τo διαζύγιο της (spin off)  με τη μονάδα παραγωγής φορτηγών που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Harald Wilhelm. Η μετοχή σημείωσε πτώση της τάξης του 2,4%.

Ο ολλανδικός ασφαλιστικός όμιλος NN Group ανακοίνωσε ότι θέλει να εξαγοράσει ορισμένες από τις επιχειρήσεις της MetLife στην Ευρώπη, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος της προσφοράς αλλά και ποιές επιχειρηματικές μονάδες επιθυμεί να εξαγοράσει, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η τιμή της μετοχής του.

Η αναβάθμιση από την Goldman Sachs οδήγησε την τιμή της μετοχής του φινλανδικού γίγαντα των τηλεπικοινωνιών Nokia σε άνοδο της τάξης του 5,6%, στέλοντας την στην κορυφή των αποδόσεων του Stoxx 600. Στο χαμηλότερο σημείο του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, βρέθηκε η βρετανική Burberry , με πτώση της τάξης του 9,1%, μετά την ανακοίνωση του Marco Gobbetti, ότι θα αποχωρήσει στο τέλος του χρόνου από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, για να μετακινηθεί στην ιταλική εταιρεία πολυτελών ειδών Ferragamo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές