Συνομιλίες για μια νέα εμπορική συμφωνία στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας ξεκινούν σήμερα Βρετανία και Σιγκαπούρη, με στόχο την άρση εμποδίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Λονδίνου να εξελιχθεί, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, σε μια «υπερδύναμη της παγκόσμιας τεχνολογίας» μετά το Brexit.

Από τότε που ολοκλήρωσε την αποχώρησή της από την ΕΕ στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, η Βρετανία πιέζει για την υπογραφή νέων εμπορικών συμφωνιών, δίνοντας έμφαση στις χώρες της περιοχής της Ινδίας και του Ειρηνικού, με την πιο πρόσφατη συμφωνία να έχει υπογραφεί με την Αυστραλία.

Το ψηφιακό εμπόριο θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τη βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να υποστηρίξει τις βρετανικές εταιρίες τεχνολογίας εκμεταλλευόμενη επενδυτικές ευκαιρίες στο εξωτερικό, ώστε να βοηθηθεί η προσπάθεια ανάκαμψης από την COVID-19.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η οποιαδήποτε συμφωνία με τη Σιγκαπούρη θα απομακρύνει τα εμπόδια στο ψηφιακό εμπόριο και θα καταστήσει τους Βρετανούς εξαγωγείς ικανούς να επεκταθούν σε αγορές υψηλής τεχνολογίας.

«Μία συμφωνία με τη Σιγκαπούρη θα μας κρατήσει στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επανάστασης, διασφαλίζοντας ότι ηγούμαστε στο ψηφιακό εμπόριο και σε τομείς όπως η τεχνολογία των οικονομικών υπηρεσιών και η κυβερνοασφάλεια», δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Εμπορίου Λιζ Τρας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα διαπραγματευτεί μία Συμφωνία Ψηφιακής Οικονομίας, δείχνοντας τι μπορούμε να κάνουμε ως ανεξάρτητο εμπορικό κράτος», ανέφερε η ίδια σε μία ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Reuters Αποκλειστικό: Πιέσεις ΕΚΤ προς Raiffeisen και UniCredit για τη δημιουργία αποθεματικού για τη Ρωσία
Διεθνή |

Reuters Αποκλειστικό: Πιέσεις ΕΚΤ προς Raiffeisen και UniCredit για τη δημιουργία αποθεματικού για τη Ρωσία

Η ΕΚΤ επιδιώκει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι δύο τράπεζες από τη λειτουργία τους σε μια χώρα στην οποία δεν έχουν πλέον αποτελεσματικό έλεγχο των δραστηριοτήτων του