
Λόγω τεχνικού προβλήματος στην διαδικασία υποβολής εντολών κενών θέσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής στο νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη 1.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, έως την Τρίτη 29 Ιουνίου και ώρα 23.59.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες (+12 μήνες για τους ανέργους που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση) και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ. Στην επιδότηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.
Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.
Άνεργοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση είναι:
• ηλικίας 18-24 ετών ή άνω των 50 ετών ή
• εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για 6 μήνες και άνω ή
• απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δεν ολοκλήρωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση, ή
• ζουν μόνοι τους, έχοντας την φροντίδα ενός ή περισσότερων εξαρτώμενων μελών.
Άνεργοι που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση είναι:
• εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 24 μήνες και άνω ή
• είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες και άνω και ανήκουν σε μία από τις κατηγορίες των ατόμων σε μειονεκτική θέση.
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης, και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η δημιουργούμενη θέση εργασίας να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού του προσωπικού της επιχείρησης, σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων 12 μηνών και η επιχείρηση να μην έχει λάβει ενισχύσεις για την πρόσληψη εργαζομένων σε μειονεκτική θέση που να υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 11,7 εκ. ευρώ και θα καλυφθεί από τους πόρους του ΟΑΕΔ.


Latest News

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί μετά την κατάργηση των εισφορών για υπερωρίες και νυχτερινά
Από την 6η Μαρτίου σε ισχύ το μέτρο – Εγκύκλιος του e- ΕΦΚΑ μe αναλυτικά παραδείγματα

ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από την Τουρκία – Πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
Οι ελεγκτές ΑΑΔΕ προχώρησαν στη δέσμευση του παράνομου εμπορεύματος, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων από νομικά πρόσωπα - Αναλυτικά οι προθεσμίες
Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ - Ο τρόπος επιβολή και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Παρατείνεται η αγωνία για το τεκμαρτό εισόδημα - Στις 28 Μαρτίου η συζήτηση στο ΣτΕ
Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης ψηφιακών δελτίων αποστολής - Οι αποφάσεις
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου - Πότε «κληρώνει» και για τα αναδρομικά
Aνακοίνωθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις - Μέχρι το Πάσχα θα γίνει η καταβολή ποσών για αναδρομικά έως και 12.000 ευρώ

ΕΦΚΑ: Μικρή η ανταπόκριση για τη συνταξιοδότηση των μη μισθωτών με οφειλές έως 30.000 ευρώ
Μόλις 2.000 έχουν λάβει τη σύνταξη - Αργοί οι ρυθμοί υλοποίησης των ευεργετικών διατάξεων του μέτρου

Τέλος χρόνου για οφειλές στους Δήμους - Πώς μπορείτε να εξοφλήσετε σε 60 δόσεις
Εκπνέει η προθεσμία για υποβολή των αιτήσεων ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση - Η προσαύξηση

Η ΔΥΠΑ στον Έβρο - Πάνω από 400 νέες θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις στον Έβ
Το Νοέμβριο η ΔΥΠΑ υλοποίησε 3 νέες δράσεις για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στον Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκ. ευρώ

ΚΕΠΕ: Εκρηκτική άνοδος κατά 185% των κενών θέσεων εργασίας σε τέσσερα έτη
Τα αναλυτικά στοιχεία ανά οικονομική δραστηριότητα