![Στο «σφυρί» τα τρόπαια του Αλφρέδο ντι Στέφανο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/w28-164756AlfredoDiStefano.jpg)
Περισσότερα από 600 αντικείμενα αναμνηστικών ποδοσφαίρου που ανήκουν σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία, στον πρώην επιθετικό και προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλφρέδο ντι Στέφανο, θα τεθούν προς πώληση, σε δημοπρασία της Julien’s στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο.
Η συλλογή περιλαμβάνει μετάλλια και τρόπαια του Ντι Στέφανο από τους τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και τη La Liga, τα βραβεία της «χρυσής μπάλας» (Ballon d’Or) μαζί με διάφορες φανέλες, νομίσματα και προσωπικά αντικείμενα. Εκτιμάται ότι αξίζουν περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια.
«Η οικογένεια έχει αποφασίσει πως τώρα είναι η ώρα να μοιραστούν αυτά τα αντικείμενα με τον κόσμο, επειδή είναι μία παγκόσμια εικόνα, σούπερ σταρ όσον αφορά την καριέρα του στο ποδόσφαιρο», δήλωσε στο Reuters TV ο Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικός διευθυντής της Julien’s.
Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες, ο Ντι Στέφανο, αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης που κυριάρχησε στο ισπανικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στις δεκαετίες του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Σκόραρε και στους πέντε τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ 1956 και 1960, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ στη νίκη 7-3 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στο Hampden Park της Γλασκόβης, το 1960. Δημιούργησε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Ούγγρο Φέρεντς Πούσκας.
Ο Ντι Στέφανο ανακηρύχθηκε δύο φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη, το 1957 και το 1959. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αργεντινή με την Ρίβερ Πλέιτ και έπαιξε επίσης στην Κολομβία πριν από την άφιξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1953, όπου κέρδισε οκτώ τίτλους πρωταθλήματος και πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών.
Έπαιξε επίσης στις εθνικές ομάδες της Ισπανία, της Αργεντινής και της Κολομβίας.
Ο Ντι Στέφανο ανέλαβε τη Ρεάλ Μαδρίτης ως προπονητής στη δεκαετία του 1980 και πάλι στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πέθανε στη Μαδρίτη σε ηλικία 88 ετών το 2014.
Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Scoreplay: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επενδύει στην εταιρεία AI για αθλητικά βίντεο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/giannis-antetokounmpo-sits-steps-600x337.jpg)
Νέο «χτύπημα» από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Επενδύει σε εταιρεία AI για αθλητικά βίντεο
Η τεχνολογία της ScorePlay χρησιμοποιείται από περισσότερους από 200 αθλητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο
![Deloitte: Οι είκοσι ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/france-football1-600x442.jpg)
Οι 20 ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα - Η έκθεση της Deloitte [πίνακας]
Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ένα νέο ορόσημο, καθώς γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που καταγράφει έσοδα 1 δισ. ευρώ σε μία μόνο αγωνιστική περίοδo
![Netflix: Δίνει νέα πνοή σε κλασικές συνταγές της τηλεόρασης του ’50](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/NETFLIX_EXT-600x450.jpg)
Κάντο όπως η τηλεόραση του '50 - Τι επιλέγει το Netflix
Το Netflix επενδύσει σε ζωντανές μεταδόσεις και talk show για να ενισχύσει τα νέα διαφημιστικά εγχειρήματά της
![Στο Top15 των ακριβότερων μεταγραφών ο Τζίμας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/brighton-600x339.jpg)
Στο Top15 των ακριβότερων μεταγραφών ο Τζίμας
«Σπάει» όλα τα κοντέρ η μεταγραφή του Στέφανου Τζίμα στην Μπράιτον, καθώς μπήκε στο Top15 με τις πιο ακριβές μεταγραφές της φετινής χειμερινής μεταγραφικής περιόδου
![Champions League: Είναι δίκαιη η league phase;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/UEFA-1.jpg)
Είναι δίκαιη η league phase του Champions League;
Ο υπερυπολογιστής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ερεύνησε κατά πόσο είναι δίκαιο το σύστημα της league phase του Champions League
![Decathlon: Πώς ο γαλλικός κολοσσός έγινε αθόρυβα το διαμάντι στη λιανική αθλητικών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/michel-leclercq-600x379.png)
Πώς η Decathlon έγινε αθόρυβα το διαμάντι στη λιανική αθλητικών
H Decathlon δεν αποζητά την προσοχή, δεν χρηματοδοτεί μεγάλες αθλητικές ομάδες, δεν διαθέτει φανταχτερό μάρκετινγκ και δεν ψάχνεται για αναγνώριση όπως η Adidas ή η Under Armour
![Τσέλσι: Παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής στο ποδόσφαιρο γυναικών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ΡΤΗΤΡΡΤΓ-600x393.jpg)
Παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής από την Τσέλσι
Η Τσέλσι ολοκλήρωσε την απόκτηση της Ναόμι Γκίρμα από την Σαν Ντιέγκο Γουέιβς σε ποσό που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών