Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρατηρούν την εξάπλωση των κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης παγκοσμίως και αναμένουν την ανακοίνωση βασικών οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 60o σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,31%  και έκλεισε στις 456,37 μονάδες, με το κλάδο των χημικών να καταγράφει τις σημαντικότερες αποδόσεις της τάξης του 0,9%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο ο,21 %  και έκλεισε στις 7.087,55 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 0,88 % και έκλεισε στις 15,690.59 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,14 % και τερμάτισε στις 6.567,43 μονάδες. Κέρδη και για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει με άνοδο 0,52%, στις 25,357.36 μονάδες

Οι αγορές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού υποχώρησαν. Οι ανησυχίες για την ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα έδωσε τον τόνο, καθώς αρκετές χώρες στην περιοχή πολεμούν την νέα μετάλλαξη. Με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Στις αγορές εμπορευμάτων, το πετρέλαιο αντέστρεψε τις πρόσφατες απώλειες, καθώς η ελπίδα για ανάκαμψη της ζήτησης ξεπέρασε τον φόβο για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Οι παγκόσμιοι επενδυτές είναι σε αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, που θα γίνει την Παρασκευή, καθώς θα αναζητήσουν σημάδια για το αν η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε μια πιο αυστηρή νομισματική πολιτική νωρίτερα απ’ ότι αναμένεται.

Πίσω στην Ευρώπη, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ξεκίνησαν τη Δευτέρα δημόσια συζήτηση σχετικά με το πότε και πώς θα τερματίσουν το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έκτακτης ανάγκης, που ξεκίνησε πέρυσι για να στηρίξει την οικονομία ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το οικονομικό κλίμα της ζώνης του ευρώ σημείωσε άνοδο και βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των 21 ετών τον Ιούνιο, καθώς το νέο άνοιγμα ενίσχυσε την αισιοδοξία, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το οικονομικό κλίμα αυξήθηκε σε 117,9 μονάδες, από 114,5 το Μάιο. Την ίδια στιγμή, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη έφτασαν στο 27,1 τον Ιούνιο, από 22,2 τον Μάιο και οι προσδοκίες για  τον δείκτη τιμών παραγωγού αυξήθηκαν από 29,9 τον Μάιο, σε 36,0 τον Ιούνιο.

Όσον αφορά τις μετοχές που ξεχώρισαν σ αυτή τη συνεδρίαση η γαλλική εταιρεία ηλεκτρικού εξοπλισμού Rexel σημείωσε άνοδο 4,6%, καθώς αύξησε τις προσδοκίες για τα κέρδη του 2021. Στον αντίποδα, η μετοχή του γερμανικού κατασκευαστή φρένων Knorr Bremse,  σημείωσε  σημαντική πτώση της τάξης του 12%. Οι απώλειες προήλθαν από την ανακοίνωση ενδιαφέροντος αγοράς του 60% της εταιρείας φωτισμού αυτοκινήτων Hella. Τέλος, ο αγγλο-γερμανικός ταξιδιωτικός πράκτορας Tui υποχώρησε 5% στο ταμπλώ,  μετά από την ανακοίνωση έκδοσης μετατρέψιμου ομολόγου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές