
Σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για την παγκόσμια οικονομία στο 6,3%, προχώρησε η Fitch Ratings, απόρροια τόσο της δημοσιονομικής και νομισματικής στήριξης των οικονομιών όσο και του ανοίγματος του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ και της Ευρώπη νωρίτερα του αναμενομένου.
Ειδικότερα οι οικονομικοί αναλυτές Brian Coulton και Pawel Borowski του οίκου αξιολόγησης, αύξησαν τις προβλέψεις τους σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες, με την ανάπτυξη στις ΗΠΑ για το 2021 να εκτιμάται πλέον στο 6,8% (από 6,2%), την ευρωζώνη στο 5,0% ( από 4,7%) και το Ηνωμένο Βασίλειο στο 6,6%( από 5,0%).
Η οικονομία της Ιαπωνίας είναι η μόνη για την οποία μείωσαν το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ εφέτος στο 2,5% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 3,6%, ενώ οι προβλέψεις για την Κίνα παραμένουν αμετάβλητες στο 8,4%.
Στις αναδυόμενες αγορές εκτός Κίνας πάντως η μέση αύξηση του ΑΕΠ του 2021 έχει μειωθεί στο 5,9% από 6%, ενώ προς τα κάτω αναθεωρήσεις σημειώθηκαν για τις οικονομίες της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Τουρκίας που αντισταθμίζονται εν μέρει από ανοδικές αναθεωρήσεις στις οικονομίες της Βραζιλία, του Μεξικού και της Νότιας Αφρικής που ευνοούνται και από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων.
Ο πληθωρισμός αναμένεται να ξεπεράσει το 4% στις ΗΠΑ (4,1%) και το 2% στην ευρωζώνη (2,4%) με την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την fed να αναμένεται το 2023.
Μεγάλο μέρος της τρέχουσας πληθωριστικής πίεσης φαίνεται ότι σχετίζεται με την ταχύτητα της παγκόσμιας ανάκαμψης και την εκπληκτική έκρηξη των καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, ανέφεραν οι αναλυτές του οίκου, θεωρώντας πως οι δυνάμεις αυτές είναι πιθανό να χαλαρώσουν το 2022, χρονιά κατά την οποία ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ εκτιμάται στο 2,2%και στην ευρωζώνη στο 1%.
Για το 2022, η παγκόσμια ανάπτυξη εκτιμάται στο 4,3%, έναντι 3,9% στις ΗΠΑ και 4,5% στην ευρωζώνη, με τις ανεπτυγμένες οικονομίες να σημειώνουν ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ 3,9% έναντι 4,9% των αναδυομένων.


Latest News

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο

Χάνουν την πρόσβαση στην κινεζική αγορά εκατοντάδες εργοστάσια κρέατος των ΗΠΑ
Η απώλεια της πρόσβασης στην κινεζική αγορά θα προκαλούσε νέο πλήγμα 5 δισ. δολ. στους αγρότες των ΗΠΑ