
Στην 79η θέση σε διεθνές επίπεδο, βρίσκεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ο Οργανισμός κατάταξης Νέων Πανεπιστημίων γνωστός ως «ΤΗΕ – Young University Rankings» δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της κατάταξης των καλύτερων νέων Πανεπιστημίων διεθνώς. Στη κατάταξη του 2021 συμμετέχουν 475 Πανεπιστήμια από 414 που συμμετείχαν το 2020. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διατηρεί τη θέση του στο νούμερο 79 παρά τον αριθμό των νεοεισερχόμενων ιδρυμάτων και επίσης προηγείται των 4 ελληνικών πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη.
Η κατάταξη στηρίζεται στους ίδιους δείκτες επίδοσης που εξετάζονται στο THE World University Rankings και καλύπτουν όλο το εύρος της αποστολής ενός Πανεπιστημίου (διδασκαλία, έρευνα, αναφορές, μεταφορά τεχνογνωσίας και εξωστρέφεια), αλλά αποδίδει μικρότερη βαρύτητα στον δείκτη της φήμης ενός Πανεπιστημίου καθώς αυτός συνδέεται με τα χρόνια λειτουργίας, την παράδοση και την περιουσία που έχει αποκτήσει στην πορεία του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ότι αφορά τον δείκτη «απήχηση της έρευνας» με κριτήριο τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει για το 2021 την 27η θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στην κατάταξη.
Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα «το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στα 80 καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια διεθνώς αποτελεί ένα σημαντικό και εντυπωσιακό επίτευγμα, λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες συνθήκες που επηρεάζουν την εκπαίδευση και την έρευνα στην Ελλάδα, και αποδεικνύει την αφοσίωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στη διατήρηση της ποιότητας και της αριστείας, στόχους που αποτέλεσαν τα θεμέλια της ίδρυσης αυτού του Πανεπιστημίου».


Latest News

Δασμοί και αβεβαιότητα φέρνουν ύφεση – Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα
Όταν οι επιχειρήσεις δεν ξέρουν τι να περιμένουν από το διεθνές περιβάλλον, είναι λιγότερο πιθανό να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις ή να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας

Πώς η λογιστική θα κάνει πιο «πλούσιους» τους φορείς γενικής κυβέρνησης από 1/1/2026;
To 2025 θεωρείται περίοδος προετοιμασίας, ή αλλιώς προπαρασκευαστική περίοδος

ΟΤ Delphi Economic Forum X-Γεράσιμος Σιάσος: Το ΕΚΠΑ καταθέτει αίτηση για παράρτημα στην Κύπρο
Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, μιλώντας στο πλαίσιο του ΟΤ Delphi Economic Forum X, δήλωσε ότι «το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Κολούμπια και το Τζονς Χόπκινς είναι ήδη παρόντα στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών»

Γ. Σιάσος: Τα δημόσια πανεπιστήμια διακρίνονται στο διεθνές στερέωμα και θα παραμείνουν στην κορυφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Πρωταρχικός στόχος της ελληνικής Πολιτείας θα πρέπει να είναι η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων, που αποτελούν την ατμομηχανή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος

Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία το 2025 και 2026 - Νέες προβλέψεις από 25 οίκους
Για το πρώτο τρίμηνο του 2025, οι προβλέψεις της Focus Economics κάνουν λόγο για επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης