Πτωτικά κινούνται σήμερα τα futures δείχνοντας μια τάση ρευστοποιήσεων στην αμερικανική αγορά μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών. Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία συνεδρίαση του δευτέρου τριμήνου θα βρει το σύνολο των επιμέρους δεικτών σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 26 μονάδες, τα futures του S&P 500 χάνουν 3 μονάδες και τα futures του Nasdaq είναι μειωμένα κατά περίπου 5,5 μονάδες.

Θυμίζουμε πως τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq «έπιασαν» χθες ενδοσυνεδριακά νέα υψηλά, ενώ και ο βιομηχανικός Dow έκλεισε με μικρά κέρδη.

Συνολικά, το τρίμηνο που ολοκληρώνεται σήμερα αναμένεται να κλείσει με κέρδη για όλους τους δείκτες. Μάλιστα σε ετήσια βάση, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, ο Dow Jones μετρά κέρδη ύψους 12%, o S&P 500 είναι αυξημένος κατά 14,2% και ο Nasdaq κατά 12,7%.

Πάντως, από σήμερα οι επενδυτές θα έχουν από σήμερα στραμμένο το ενδιαφέρον τους στο νέο «πακέτο» ανακοινώσεων που θα αφορούν την πορεία της αγοράς εργασίας, με αποκορύφωμα την έκθεση για την απασχόληση, τον Ιούνιο, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινείται πτωτικά στο 1,46%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχωρεί ελαφρά με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,18. Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο ανακάμπτει και πάλι πάνω από το όριο των 74 δολαρίων, στα 74,08 δολάρια το βαρέλι με αύξηση κατά σχεδόν 1,50%, ενώ ο χρυσός χάνει έδαφος κατά 0,20% και βρίσκεται στα 1.758 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street