
Τρεις προτεραιότητες για τον όμιλο των ΕΛΠΕ κατά τελευταίο εξάμηνο της χρονιάς έθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης.
Ο Ανδρέας Σιάμισιης μιλώντας στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων απαρίθμησε:
1. Την ολοκλήρωση των αλλαγών της εταιρικής διακυβέρνησης με ορόσημο την προθεσμία της 16ης Ιουλίου για την ενσωμάτωση των αλλαγών που προβλέπει η νομοθεσία. Ο CEO υπεραμύνθηκε των αλλαγών που εισηγήθηκε το Δ.Σ. και των αποφάσεων των μετόχων λέγοντας ότι «μετά από ένα τέταρτο αιώνα που συμπληρώνουν σε λειτουργία τα ΕΛ.ΠΕ έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές. Μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουν στη λειτουργία του ομίλου».
2. Τη δρομολόγηση του στρατηγικού πλάνου μετασχηματισμού «VISION 2025» του ομίλου με ορίζοντα πενταετίας και δεκαετίας. Προβλέπονται επενδύσεις ύψους 3,5-4 δισ. ευρώ με στόχο τη μείωση κατά 50% των εκπομπών αέριων ρύπων έως το 2030 και την είσοδο της εισηγμένης σε καινούργιες δραστηριότητες τομέων της νέας ενέργειας.
3. Η ανάπτυξη στη νέα ενέργεια, όπως η αποθήκευση ενέργειας, το υδρογόνο, οι ΑΠΕ και η ηλεκτροπαραγωγή με καύσιμο το φυσικό αέριο. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος αποτελεί μονόδρομο με δεδομένη την αύξηση των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπών CO2 που επιβαρύνει τα ΕΛ.ΠΕ και τις άλλες συναφείς βιομηχανικές δραστηριότητες με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Σιάμισιης στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στο εμβληματικό έργο των ΕΛ.ΠΕ που είναι η κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 204 MW στην Κοζάνη και η ολοκλήρωση και λειτουργία του στο τέλος του 2020 με αρχές του 2021.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ Γιάννης Παπαθανασίου έθεσε ως στόχο την εδραίωση της ηγετικής θέσης που έχει η εταιρία στη νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και την καθοδήγηση των αλλαγών που συντελούνται στο πλαίσιο της «πράσινης» και ενεργειακής μετάβασης: «Τα ΕΛ.ΠΕ μετασχηματίζονται έχοντας ως σηματωρό το VISION 2025 με ένα επενδυτικό πρόγραμμα 4 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ.
Μέρισμα και το 11μελές Δ.Σ.
Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων μεταξύ άλλων ενέκρινε και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή και συνολικού ύψους άνω των 30 εκ. ευρώ. Ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ορίστηκε η 12η Ιουλίου 2021.
Επίσης η γενική συνέλευση εξέλεξε ως μέλη του νέου ενδεκαμελούς Δ.Σ. τους:
· Ανδρέα Σιάμισιη,
· Γεώργιο Αλεξόπουλο,
· Θεοδώρου – Αχιλλέα Βάρδα,
· Ιορδάνη Αϊβάζη
· Νίκο Βρεττό,
· Lorraine Σκαραμαγκά και
· Παναγιώτη Τριδήμα
Οι τέσσερις πρώτοι, μεταξύ αυτών και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ, ήταν και μέχρι τώρα μέλη του Δ.Σ. Τα τελευταία τέσσερα μέλη ορίζονται ως ανεξάρτητα.
Το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου όρισε τα ακόλουθα τέσσερα μέλη για το Δ.Σ.
· Ιωάννη Παπαθανασίου,
· Αλέξανδρο Μεταξά,
· Αλκιβιάδη – Κωνσταντίνο Ψάρρα, και
· Αναστασία Μαρτσέκη


Latest News

IDEAL Holdings: Στην OHA το 15% μετά την πρώτη της επένδυση 61,5 εκατ.
Τι αναφέρει η εταιρεία

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Μύλοι Κεπενού: Στα 1,2 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2024
Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας Μύλοι Κεπενού διαμορφώθηκαν στα 57,91 εκατ.

Χρυσός Χορηγός η HELLENiQ ENERGY και στην εκδήλωση «3ο Παραολυμπιακό Πανόραμα»
H HELLENiQ ENERGY, ως Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, υποστήριξε και την εκδήλωση «3ο Παραολυμπιακό Πανόραμα»

Το «Σπίτι μου 2» πυροδοτεί την άνοδο των στεγαστικών δανείων - Αμετάβλητα τα επιχειρηματικά
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το Σπίτι μου 2

Η Foot Locker σε Ελλάδα και Ρουμανία περνά και με την βούλα στην Fourlis
Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, ο όμιλος Fourlis έχει πλέον το σύνολο της παρουσίας της Foot Locker στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό τη δική του διαχείριση

DBRS: Πώς χτυπά ο εμπορικός πόλεμος τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Τι λέει για Πειραιώς και Alpha
Στο μικροσκόπιο της DBRS βρέθηκαν 50 τράπεζες στην Ευρώπη - Τι βλέπει για την αύξηση του κόστους κινδύνου

Η Metlen ενισχύει την παρουσία της στην Ιταλία - Σε λειτουργία 2 νέα φωτοβολταϊκά
Με συνολική ισχύ 51 MWp, τα δύο πάρκα θα παράγουν ετησίως 89 GWh ανανεώσιμης ενέργειας

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

H Interamerican παρούσα στις εξελίξεις που διαμορφώνουν το μέλλον
H Interamerican συμμετείχε στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στηρίζοντας ως Silver Sponsor τον θεσμό παγκόσμιου κύρους