![Θερμαϊκός: Ανέσυραν από καρότσι σούπερ μάρκετ μέχρι και …πιάτο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/06/im1-scaled.jpg)
Καρότσι από σούπερ μάρκετ, ηλεκτρικό πατίνι, ελαστικά, καρέκλα, προστατευτικά κιγκλιδώματα, σουγιά, φρεάτια, μπαταρία αυτοκινήτου, ακόμα και πιάτο από σερβίτσιο, ανέσυραν από τον βυθό του Θερμαϊκού οι εθελοντές της ομάδας «Beach Cleaning».
«Είμαστε 16 εθελοντές από την ομάδα «Beach Cleaning». Σήμερα, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός υποθαλάσσιος καθαρισμός κατά μήκος της παραλιακής. Τέσσερις δύτες βουτήξαμε και συγκεντρώσαμε όσα περισσότερα σκουπίδια μπορέσαμε από τις 7:30πμ έως και τις 9:00πμ- οδοφράγματα, ελαστικά σκουπίδια, μπουκάλια, πατίνι…», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων o επικεφαλής της ομάδας, Οδυσσέας Λάμπρου.
Στη δράση συμμετείχαν η επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης και δύο καταδυτικά συνεργεία, ενώ παράκτιοι εθελοντές, επιστρατεύοντας όχημα και μηχανοκίνητα (τύπου «γουρούνα»), βοήθησαν στην ανάσυρση αντικειμένων με μεγάλο βάρος.
Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα, που υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα, ονομάζεται «Καθάρισε σε βάθος» και στο πλαίσιό του έχουν οργανωθεί 24 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα, για το 2021. «Ήδη έχουμε πάει Ρόδο, Βόλο, Ηγουμενίτσα και εντός Αττικής. Η Θεσσαλονίκη περικλείει τρεις δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε τρεις ημέρες», επισήμανε ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας.
«Αχινοί, καβούρια, μύδια και σφουγγάρια που ανασύρθηκαν μαζί με τα αντικείμενα επιλέχθηκαν προσεκτικά και επέστρεψαν στον βυθό», υπογράμμισε η Δέσποινα Μαχαίρα, εθελόντρια της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Λάμπρου σημείωσε πως «οι τρεις δράσεις είναι σήμερα, αύριο και το Σάββατο και συνολικά θα καλύψουμε όλη τη θαλάσσια έκταση μπροστά από το Λευκό Πύργο».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![net metering: Οι πάροχοι ρεύματος ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/fotovoltaika-600x403-1.jpg)
net metering: Οι πάροχοι ρεύματος ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών
Για το net metering ο σύνδεσμος των παρόχων ρεύματος, ΕΣΠΕΝ, με επιστολή του τονίζει τις ζημιές που υπέστησαν οι προμηθευτές από την καθυστέρηση των εκκαθαρίσεων
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Νορβηγία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/EV_parking_lot_Oslo-600x400.jpg)
Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα
Η Νορβηγία, η οποία διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει από καιρό αναγνωριστεί ως παγκόσμιος ηγέτης στις βιώσιμες μεταφορές
![Κίνα: «Φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ChinaSolar1-600x390.jpg)
Η Κίνα «φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια
Η Κίνα πέτυχε τον στόχο της για το 2030 έξι χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα
![Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vodafone-2-600x350.jpg)
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028
![Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Petra-Hielkema-600x400.jpg)
Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση
![Κλιματική αλλαγή: Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/kafsonas-1-600x400.jpg)
Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη
Η θερμοκρασία ξεπέρασε κατά 1,75οC το μέσο επίπεδο της προ-βιομηχανικής εποχής, φθάνοντας κατά μέσον όρο στους 13,23°C
![Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/bain-cyclical-economy-600x283.jpg)
Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία
Η κυκλικότητα αξιολογείται ως προτεραιότητα για το 75% των επιχειρήσεων, με το ποσοστό αυτό να αναμένεται να φτάσει το 95% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια
![Κλιματική αλλαγή: Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/klimatiki-allagi2-600x400.jpg)
Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη
Ραγδαία η κλιματική αλλαγή - Τον Ιανουάριο του 2025 η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη «κατά 1,75° Κελσίου» σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή
![Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/skylakakis-energy-summit1-600x400.jpg)
Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις
«Κοιτάμε να υπάρχει σωστή αναλογία φωτοβολταϊκών και αιολικών, ώστε να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε μία τεχνολογία», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης