«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην χώρα μας το δημόσιο χρέος, από το 135% του 2019, στο τέλος του 2021 θα αγγίξει το 160% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σήμερα για τη διαφαινόμενη οικονομική ανάκαμψη, αλλά και τις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας, στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «είναι πιθανό η φάση αυτή αύξησης του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους να μην έχει ακόμη τελειώσει», αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, διότι η επανένταξή τους στην αγορά της εργασίας, μετά από ένα τέτοιο τραύμα, δεν μπορεί να είναι άμεση».

Ο Ντράγκι θεωρεί ότι το ιταλικό ΑΕΠ θα αυξηθεί, φέτος, περισσότερο από το 4,2% που έχει υπολογίσει η Κομισιόν, αλλά τονίζει ότι ο ρυθμός αυτός ανάπτυξης πρέπει να γίνει ακόμη εντονότερος για να ξεπεραστεί η ευρεία ζημιά που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

«Πρέπει να πετύχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη, για να περιορίσουμε και την αύξηση του δημόσιου χρέους», υπογράμμισε τέλος ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός. Οι κύριοι στόχοι είναι να τονωθεί η αγοραστική ζήτηση και  να αυξηθούν οι φορολογικές εισπράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή