
Συμφωνία για την εξαγορά της ξενοδοχειακής μονάδας Elounda Blu στην Ελλάδα από τη Ledra Hotels & Villas, υπέγραψε η Hotel Investment Partners, που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone. To Elounda Blu είναι ξενοδοχείο 4 αστέρων με 183 δωμάτια και βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης, έναν πολυτελή τουριστικό προορισμό της Ελλάδας.
Η Blackstone και η HIP θα επενδύσουν περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση, μετατροπή και επανατοποθέτηση του ξενοδοχείου στην αγορά ως ένα διεθνές επώνυμο θέρετρο 5 αστέρων. Το σχέδιο αναβάθμισης προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, την ανάπτυξη νέων σουιτών, νέας πισίνας και εστιατορίου, αναβαθμίζοντάς έτσι συνολικά το ακίνητο καθώς πάνω από το 90% των δωματίων θα έχουν θέα στη θάλασσα. Το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να το διαχειρίζεται η Ledra Hotels & Villas, υπό διεθνή σημαία 5 αστέρων μετά την ανακαίνιση.
Σημειώνεται ότι η HIP ήρθε σε συμφωνία με τον Louis Group, και αγόρασε τον Σεπτέμβριο του 2019 πέντε ξενοδοχεία του Κυπριακού Ομίλου στην Ελλάδα αντί 178,6 εκατ. ευρώ. Απο τότε δεν προχώρησε σε άλλη αγορά μέχρι την ανακοινωθείσα σήμερα.
Ο Alejandro Hernández-Puértolas, CEO και founding partner της HIP δήλωσε: «Έχουμε επανατοποθετήσει, επενδύσει και μεταμορφώσει ενεργά το ελληνικό χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων μας από την αρχική εξαγορά ξενοδοχείων το 2019. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του Elounda Blu, αυξάνοντας τον αριθμό των ξενοδοχείων στο ελληνικό χαρτοφυλάκιό μας σε έξι, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά μας στις τουριστικές αγορές της Νότιας Ευρώπης και της Ελλάδας. Αυτή η επένδυση επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη μας στην Ελλάδα ως έναν κορυφαίο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, καθώς και τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τοπική ανάπτυξη».
Ο Δρ. Γιώργος Σπανός, Vice President της Ledra Hotels & Villas δήλωσε: «Η Ledra Hotels and Villas είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Domes Resorts και της ανάπτυξης του Domes Brand στο εξωτερικό. H συμφωνία αυτή σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του ξενοδοχείου και την συνεργασία με διεθνή αλυσίδα θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της Domes Resorts στον παγκοσμίως διακεκριμένο πολυτελή προορισμό φιλοξενίας της Ελούντας. Η Domes Resorts θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μέσω ιδιόκτητων, διαχειριζόμενων ή ενοικιασμένων (leased) ξενοδοχείων. Η σημερινή ημέρα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ledra Hotels and Villas και την Domes Resorts».
Επισημαίνεται ότι η HIP ιδρύθηκε το 2015 από τους Alejandro Hernandez-Puértolas και Banco Sabadell και εξαγοράστηκε το 2017 από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων. Μετά από αλλεπάλληλες εξαγορές, το χαρτοφυλάκιο της HIP διευρύνθηκε σε 65 ξενοδοχεία, με 19.345 δωμάτια με παρουσία στην Ισπανία, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία.
Τέλος στην Ledra Hotels and Villas ανήκουν τα Domes Resorts: Domes of Elounda, Autograph Collection, Domes Noruz Chania, Autograph Collection, Domes Zeen Chania, a Luxury Collection Resort, Crete, Domes Miramare, a Luxury Collection Resort, Corfu, Domes of Corfu, Luxury Family Resort, Elounda Blu, Zante Beach Resort και Pleiades Luxurious Villas.


Latest News

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ