Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600, ενώ με άνοδο έκλεισαν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, σε μια ήπια συνεδρίαση που κινήθηκε στον απόηχο της  ανακοίνωσης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού των στοιχείων για την αγορά εργασίας, που ξεπέρασε τις προσδοκίες των επενδυτών.

Ο Stoxx600 έκλεισε με άνοδο της τάξης του 0,2% και διαμορφώθηκε στις 456,69 μονάδες. Ο κλάδος των εταιρειών ταξιδιού και αναψυχής βρέθηκε στην κορυφή των επιδόσεων και έκλεισε με κέρδη της τάξης του 1,6% , ενώ στον αντίποδα ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε απώλειες 1,3%

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε οριακές απώλειες της τάξης του 0,03 %, ή 1,89 μονάδων και έκλεισε στις 7.123,27. Με διαφορετικό πρόσημο έκλεισαν οι κεφαλαιαγορές σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο γερμανικός Dax σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,3%  ή 46,28 μονάδες και έκλεισε στις 15.650,09.

Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 6.552,86 μονάδες, σημειώνοντας οριακές απώλειες της τάξης του 0,02% (-0,96 μονάδες).

Οιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε με μικρές απώλειες της τάξης του 0,01%, και τερμάτισε στις 25.282,41 μονάδες (-3,65%).

Οι αγορές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού παρουσίασαν μεικτή εικόνα, καθώς οι μετοχές στην αγορά της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν απότομα, ενώ άλλες μεγάλες αγορές σημείωσαν μέτρια κέρδη.

Στις ΗΠΑ η Wall Street κινείται σε θετικό έδαφος, με τους βασικούς δείκτες να ξεκινούν με άνοδο τη συνεδρίαση και τον S&P 500  να φθάνει σ ένα ακόμα ρεκόρ. Τον τόνο στην αγορά έδωσε η δημοσιοποίηση των στοιχείων αγοράς εργασίας. Στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν 850.000 νέες θέσεις εργασίας, περισσότερες από ό,τι αναμενόταν.

Η μετοχή της  βρετανικής εταιρείας παράδοσης τροφίμων Deliveroo σημείωσε άνοδο 6,7% και βρέθηκε στην κορυφή των επιδόσεων του Stoxx 600, καθώς συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία με το γαλλικό σούπερ μάρκετ Casino για δύο χρόνια. H μετοχή της μαλτέζικης διαδικτυακής εταιρείας τζόγου Kindred Group σημείωσε άνοδο 6,2%, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Relax Gaming. Στον αντίποδα, η μετοχή της δανέζικης εταιρείας κατασκευαστής εξοπλισμού νοσοκομείων Ambu σημείωσε πτώση 9,2%, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτων των προβλέψεων για την κερδοφορία του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές