Η ψηφιακή εισφορά, που θα προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις επόμενες εβδομάδες για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης θα εφαρμοστεί σε εκατοντάδες εταιρείες, η πλειοψηφία των οποίων είναι ευρωπαϊκές, υπογράμμισε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Η κ. Βεστάγκερ καλωσόρισε τη συμφωνία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που επετεύχθη την Πέμπτη σχετικά με την υιοθέτηση ελάχιστου παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή ύψους 15%. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει στη δική της ψηφιακή εισφορά, χωρίς να αναφέρει πόσο θα είναι αυτή.

Μιλώντας στο Reuters τόνισε ότι αν καταφέρει η ΕΕ να υιοθετήσει και να εφαρμόσει την εισφορά αυτή, τότε μερικές από τις εταιρείες που πληρώνουν πολύ λίγο ή τίποτα σε φόρους σήμερα, θα συνεισφέρουν στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται.

Είπε ότι αυτή η εισφορά έχει διαφορετικούς στόχους από τη φορολογική συμφωνία του ΟΟΣΑ και το πεδίο εφαρμογής της είναι «πολύ ευρύτερο, και είναι μια εισφορά κι όχι φόρος».

«Ενώ η συμφωνία του ΟΟΣΑ αφορά τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες, αυτό αφορά πολύ περισσότερες εταιρείες» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι ο φόρος θα αφορά κυρίως ευρωπαϊκές εταιρείες.

Αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες εταιρείες θα επηρεαστούν ή το μέγεθος της εισφοράς. Η Επιτροπή έχει επαναπρογραμματίσει την ημερομηνία για τι σχετικές ανακοινώσεις 20 Ιουλίου από τις 14 Ιουλίου, η οποία ενδέχεται να αλλάξει και πάλι, ανέφερε πηγή της Επιτροπής στο Reuters.

Η Κομισιόν μετέθεσε την ημερομηνία για την ανακοίνωση του νέου φόρου στις 20 Ιουλίου από τις 14 Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Φορολογική μεταρρύθμιση υποσχέται ο πρόεδρος Σι
Διεθνή |

Φορολογική μεταρρύθμιση και περισσότερους πόρους στις τοπικές κυβερνήσεις, υπόσχεται ο Κινέζος πρόεδρος

Οι σχεδιασμοί του κομμουνιστικού κόμματος περιλαμβάνουν ακόμα παρέμβαση στην αγορά ακινήτων και ρύθμιση των μισθών των στελεχών σε κρατικές επιχειρήσεις,