Η Robinhood Markets χρειάζεται την φρενήρη χρηματιστηριακή αγορά που βοήθησε να δημιουργήσει ώστε να δικαιολογήσει την αρχική δημόσια εγγραφή της. Η πλατφόρμα συναλλαγών που ιδρύθηκε το 2013 από τους Βλάντιμιρ Τένεφ και Μπαϊζού Μπατ μπορεί να ζητήσει μια αποτίμηση 40 δις δολαρίων την οποία έκανε εφικτή η ραγδαία ανάπτυξή της. Όμως η εταιρεία είναι πολύ ευάλωτη σε κερδοσκοπικές συναλλαγές και στις κυβερνητικές έρευνες στην προσπάθεια που κάνει για να λειτουργήσει σε οποιαδήποτε λογική αγορά.

Ο τζίρος της Robinhood ανήλθε σε πάνω από 1,3 δις δολάρια στο προηγούμενο δωδεκάμηνο, τέσσερις φορές πάνω από την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο. Με την υπόθεση ότι αυτός ο ρυθμός θα συνεχιστεί, ο τζίρος μπορεί να φτάσει τα 5 δις δολάρια το επόμενο έτος. Κάνοντας χρήση της χρηματιστηριακής Charles Schwab, που έχει αναλογία επιχειρηματικής αξίας/μελλοντικών πωλήσεων περίπου 7,4 φορές, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, οι επενδυτές μπορούν να δικαιολογήσουν αυτή την τιμή.

Όμως, η αποτίμηση αξίζει ένα μεγάλο discount. Πάνω από το 80% του τζίρου στο πρώτο τρίμηνο προήλθε από πληρωμές για ροές εντολών, επιχειρηματική γραμμή την οποία συνεισφέρουν εταιρείες όπως η Citadel Securities. Αυτό ο τζίρος μπορεί να είναι ευάλωτος σε ρυθμιστικές παρεμβάσεις.

Μετά είναι τα κρυπτονομίσματα, τα οποία συνεισφέρουν σε μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες δραστηριότητες της Robinhood. Εκτινάχθηκε σε περισσότερα από 88 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του έτους, μια αύξηση πάνω από 20 φορές σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ποσό που αντιστοιχεί στο 17% του τζίρου. Όμως, στο τρίμηνου που έληξε τον Μάρτιο, περισσότερο από το ένα τρίτο αυτής της δραστηριότητας προήλθε από το Dogecoin, το νόμισμα που άρχισε ως αστείο.

Τέλος, υπάρχουν οι κυβερνητικές έρευνες. Αρκετές αρχές, όπως το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η γενική Εισαγγελία της Ν.Υόρκης, έχουν βάλει την Robinhood στο στόχαστρο. Η γενική Εισαγγελία του Σαν Φρανσίσκο προχώρησε περισσότερο αποκτώντας εντολή έρευνας για την κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του Βλάντιμιρ Τένεφ. Η Robinhood ανακοίνωσε ότι γνωρίζει ότι έχουν ασκηθεί 49 αγωγές εναντίον της. Η νομική ομάδα της εταιρείας περιλαμβάνει τον πρώην επίτροπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Νταν Γκάλαχερ και τον Τζον Ουάιτ, πρώην αξιωματούχο της Επιτροπής. Αυτό σημαίνει ότι η Robinhood έχει δημιουργήσει μια σοβαρή ασπίδα για να προστατευθεί απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται. Με την αποτίμησή της να κινείται με βάση την κερδοσκοπία, ωστόσο, η εταιρεία χρειάζεται περισσότερη θωράκιση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners