
Για τη Δευτέρα ανανέωσαν το διαδικτυακό ραντεβού τους οι υπουργοί των χωρών του ΟΠΕΚ+ , οι οποίοι δεν κατάφεραν ούτε την Παρασκευή, να καταλήξουν σε συμφωνία σχετική με την πολιτική που θα ακολουθήσουν.
Η ενεργειακή συμμαχία, συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή το απόγευμα για να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει την πολιτική παραγωγής αμετάβλητη ή θα αυξήσει περαιτέρω τον εφοδιασμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, ο ΟΠΕΚ+ εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησε σε μια χαλάρωση των περικοπών και την παράτασή τους έως το τέλος του επόμενου έτους
Η συμμαχία του ΟΠΕΚ είχε συμφωνήσει κατ ’αρχήν να αυξήσει την προσφορά κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2021, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγές του ΟΠΕΚ +.
Ωστόσο, το Reuters ανέφερε ότι τα ΗΑΕ αντιτάχθηκαν σε αυτά τα σχέδια με το επιχείρημα ότι ο ΟΠΕΚ + θα πρέπει να αλλάξει τη βάση για περικοπές, αυξάνοντας ουσιαστικά την ποσόστωση παραγωγής του.
Αυξανόμενες εντάσεις
Ο Neil Atkinson, ανεξάρτητος αναλυτής πετρελαίου, δήλωσε στο CNBC ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων μελών του ΟΠΕΚ+ έχει ενισχυθεί εδώ και αρκετό καιρό».
Η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί για το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης δεκαετίας – και αναμφισβήτητα πέρα από αυτό, λέει ο αναλυτής
Τιμές πετρελαίου
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο άνω του 45% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, υποστηριζόμενες από τη διάθεση των εμβολίων Covid-19, τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και τις μαζικές περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.
Οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες στην Wall Street εξακολουθούν να βλέπουν αρκετό περιθώριο ανόδου για τους επόμενους μήνες.
Η θετική προοπτική για τις τιμές του πετρελαίου έρχεται καθώς και οι τρεις από τους κύριους οργανισμούς πρόβλεψης στον κόσμο – ο ΟΠΕΚ, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας και η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας – αναμένουν ότι η ανάκαμψη που οδηγείται από τη ζήτηση θα επιταχυνθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021.


Latest News

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,34% η απόδοση στην επανέκδοση ομολόγου – Υπερκάλυψη 5,19 φορές
Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1,037 δισ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 25 Απριλίου 2025.

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Πιέζει τις ευρωαγορές η βουτιά της ASML
Η εταιρεία κρίσιμων τσιπ ASML σημειώνει πτώση 6,5%

Επανήλθαν οι ανησυχίες στην Ασία, πτώση στις αγορές
Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι θα χρεωθεί περίπου 5,5 δισ. δολάρια για την εξαγωγή μονάδων επεξεργασίας γραφικών H20 στην Κίνα

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει σήμερα το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο