![H&M: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της εταιρείας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/h.jpg)
Αύξηση κατέγραψαν στην Ελλάδα οι πωλήσεις της αλυσίδας H&M κατά το διάστημα 1η Μαρτίου – 31 Μαΐου 2021, που αποτελεί το δεύτερο τρίμηνο για την τρέχουσα οικονομική χρήση της αλυσίδας, βελτίωση που οφείλεται στην επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων από τις αρχές Απριλίου και μετά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης 1η Δεκεμβρίου 2020 – 30 Νοεμβρίου 2021, οι πωλήσεις της στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 305 εκατ. σουηδικές κορόνες (περίπου 30,03 εκατ. ευρώ) έναντι 224 εκατ. σουηδικών κορονών (περίπου 22 εκατ. ευρώ) το τρίμηνο 1η Μαρτίου 2020 – 31 Μαΐου 2020, καταγράφοντας αύξηση 36% σε κορόνες ή περίπου 46% σε ευρώ. Βεβαίως, πέρυσι το σχετικό τρίμηνο η χώρα βρισκόταν σε αυστηρό lockdown από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τις αρχές Μαΐου.
Στο α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, δηλαδή στο διάστημα 1η Δεκεμβρίου 2020 – 31 Μαΐου 2021, οι πωλήσεις της H&M στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 515 εκατ. σουηδικές κορόνες (περίπου 50,7 εκατ. ευρώ) έναντι 658 εκατ. σουηδικών κορονών (περίπου 64,79 εκατ. ευρώ), καταγράφοντας μείωση 22% σε κορόνες ή περίπου 18% σε ευρώ.
Συνολικά η H&M είχε πωλήσεις 86,56 δισ. σουηδικών κορονών στο εξάμηνο (1/12/2020 – 31/5/2021), αυξημένες κατά 4% σε σύγκριση με το διάστημα 1/12/2019 – 31/5/2021. Σε τοπικά νομίσματα, οι καθαρές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 12%. Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο σε 1,69 δισ. σουηδικές κορόνες έναντι ζημιών 3,06 δισ. σουηδικών κορονών το αντίστοιχο διάστημα της χρήσης 2019/2020.
Το διάστημα 1η Ιουνίου – 28 Ιουνίου 2021 οι πωλήσεις της H&M καταγράφουν αύξηση παγκοσμίως κατά 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, με την εταιρεία να επισημαίνει ότι συνεχίζουν να επηρεάζονται από τα περιοριστικά μέτρα σε διάφορες χώρες. Την εν λόγω περίοδο παραμένουν κλειστά περίπου 95 καταστήματα της αλυσίδας.
Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η αλυσίδα δραστηριοποιείται με 36 καταστήματα, ενώ πρόσφατα άνοιξε κατάστημα της H&M με το σήμα COS στο εμπορικό κέντρο Golden Hall.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![Morgan Stanley: Το μεγάλο «πίβοτ» της Metlen, στα 48 ευρώ η τιμή στόχος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/MYTILINAIOS--600x400.jpg)
Τιμή στόχο στα 48 ευρώ για τη Metlen, δίνει η Morgan Stanley
Ετήσια EBITDA τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ από το 2028 και μετά, με καλές προοπτικές ανόδου, εκτιμά η Morgan Stanley
![Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Η ανθεκτικότητα είναι στρατηγική επιλογή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_MAR_1429-600x400.jpg)
Βλαχόπουλος (Πειραιώς) στο Euromoney: Στρατηγική επιλογή η ανθεκτικότητα
Ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι η Πειραιώς αξιοποιεί την τεχνολογία για τα data με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις
![ΓΣΕΒΕΕ: Πρόταση-Σχέδιο Νόμου για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/DSC_0122-600x399.png)
Πρόταση-Σχέδιο Νόμου ΓΣΕΒΕΕ για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η αναπτυξιακή προοπτική της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής απελευθέρωσης
![L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3-4-600x400.jpg)
L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής
Μια συνεργασία της L’Oréal Hellas που στόχο έχει να στηρίξει το μέλλον της κομμωτικής δημιουργώντας ευκαιρίες σε νέους σπουδαστές του κλάδου
![ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/epixeiriseis-600x375.jpg)
ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη
Τι αποκαλύπτει έκθεση της ΕΤΕπ που βασίζεται σε δημοσκοπήσεις περίπου 13.000 επιχειρήσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ
![Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/Eurolife-FFH-600x250.jpg)
Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου
Η Eurolife FFH προσφέρει ουσιαστικό όφελος στους ασφαλισμένους της
![Ελληνικές τράπεζες: η Mediobanca ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Προτιμά Πειραιώς, Alpha Bank](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trapezes_flags_NEA_2025-600x352.png)
«Ψήφος» στις ελληνικές τράπεζες από τη Mediobanka – Οι νέες τιμές στόχοι
Η τάση αύξησης των ελληνικών δανείων παραμένει ισχυρή και πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Mediobanca για τις ελληνικές τράπεζες
![Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/avax-600x401.jpg)
Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Euroxx για το διάστημα 2024-2028 - Η avax εκτιμάται ότι θα παράγει σημαντικές ελεύθερες ταμειακές ροές τα επόμενα έτ
![Τράπεζες: Γιατί φορτώνουν με επιπλέον έξοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking24a-600x352.png)
Γιατί «φορτώνουν» με επιπλέον έξοδα τους ισολογισμούς οι τράπεζες - Ο πήχης για τα μερίσματα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων από τις τράπεζες