Νέο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Κοτσιάτης της επαρχίας Λευκωσίας, θέτοντας σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τμήματος Δασών η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον σκουπιδότοπο και αμέσως μετά επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωράφια. Στο σημείο επιχειρούν τρία πυροσβεστικά οχήματα και δύο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών. Σημειώνεται ότι ο Κοτσιάτης είναι η περιοχή της βασικής χωματερής της Κύπρου.

Η μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Λεμεσού

Η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς δεν επιτρέπεται ο οποιοσδήποτε εφησυχασμός μέχρι την οριστική κατάσβεση όλων των εστιών πυρκαγιάς ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Νιόβη Παρισσινού.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Κέντρο Διαχείρισης στη Βαβατσινιά, η κυρία Παρισσινού δήλωσε: «Mετά τις αποτελεσματικές ρίψεις των ελλαδικών και ισραηλινών πτητικών μέσων και τον περιορισμό των εστιών, οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών επιθεώρησαν τις πληγείσες κοινότητες, οι οποίες και χαρακτηρίζονται πλέον ασφαλείς. Αυτό επιτρέπει πλέον την είσοδο των συνεργατών του yπουργείου Εσωτερικών και των Επαρχιακών Διοικήσεων για εκτίμηση ζημιών. Ως εκ τούτου είχε συγκληθεί σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών στην οποία παρακάθισαν όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα