
Διήμερο αφιερωμένο στον ελληνικό οινοτουρισμό διοργανώνει το υπουργείο Τουρισμού, στη Σαντορίνη στις 5 και 6 Ιουλίου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, τον Δήμο Θήρας αλλά και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει επίσκεψη σε 3 τοπικά οινοποιεία και ημερίδα, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου και του ΕΟΤ, με επικεφαλής τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Παράλληλα, θεσμικοί παράγοντες του οινοτουρισμού σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, πρέσβεις ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες παραγωγοί, θα δώσουν το στίγμα των επιλογών που προσφέρει ο ελληνικός οινοτουρισμός πανελλαδικά.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστεί το νέο ψηφιακό portal του υπουργείου Τουρισμού για τα επισκέψιμα οινοποιεία που έχουν το σήμα του υπουργείου, ενώ θα συζητηθούν τρόποι βελτίωσης του σήματος του επισκέψιμου οινοποιείου. Μάλιστα μετά από τη συλλογή των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια που εστάλησαν στα επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας, θα ανακοινωθεί και η πρόταση για σύσταση εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού. Παραμένοντας στις εργασίες των εργασιών του συνεδρίου, θα γίνει αναφορά στις επενδύσεις και σε υποδομές που θα γίνουν μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης.
Στόχος της παρούσας δράσης είναι αυτή να μεταφερθεί σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, για να αναδειχθούν όλες οι προσπάθειες που γίνονται τοπικά αλλά και να ενισχυθεί η εικόνα του ελληνικού κρασιού διεθνώς μέσα από συνέργεια με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece.
Η σχέση της Ελλάδας με το κρασί είναι μια σχέση βαθιά, που ανατρέχει στις ρίζες της ιστορίας μας. Στη χώρα μας σήμερα παράγονται πολλές και εξαιρετικά ποιοτικές ποικιλίες οίνου, που συνεχώς κερδίζουν αφοσιωμένους οπαδούς διεθνώς. Ολοένα και περισσότεροι λάτρεις του κρασιού, αλλά και οι ταξιδιώτες, έρχονται στην Ελλάδα για να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μια ξεχωριστή οινική εμπειρία, που περιλαμβάνει όχι μόνο την απόλαυση του ελληνικού κρασιού, αλλά και την επίσκεψη στα οινοποιεία της χώρας μας. Έτσι, το ελληνικό κρασί αναδεικνύεται σε ισχυρό πόλο έλξης για τον ελληνικό τουρισμό, όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές της δράσης.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News
![Ξενοδοχεία: «Τσίμπησαν» οι τιμές το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/hotels-600x420.jpg)
«Τσίμπησαν» οι τιμές στα ξενοδοχεία το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]
Τι δείχνει αποκαλύπτει η Ετήσια Έρευνα για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο 2024

Σε ρυθμούς κανονικότητας η Σαντορίνη - Το ειδικό πλάνο τουριστικής προβολής
Με θέμα την κατάρτιση ειδικού πλάνου για την προβολή της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη

Ξενοδοχεία: Μεγαλύτερη σεζόν και ενισχυμένη συνεισφορά στην οικονομία
Στην έρευνα του ΙΤΕΠ, σημειώνεται πως οι συνολικές επενδύσεις των ξενοδοχείων για το 2024, ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ

Με το «δεξί» ο τουρισμός για το 2025 - Ποιοι γέμισαν τα ταμεία
Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 87,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025 σύμφωνα με την ΤτΕ

H Visa express εκτοξεύει τον τουρισμό του Αν. Αιγαίου - Νέα άνοδος των Τούρκων επισκεπτών
Το 2024 την visa express αξιοποίησαν πάνω από 104.700 Τούρκοι τουρίστες - Πρωταθλήτρια στις θεωρήσεις η Μυτιλήνη με 27.600 και ακολούθησε η Χίος με 25.000 περίπου

Στροφή στην πολυτέλεια - Αυξάνονται οι κρατήσεις για luxury ταξίδια
Καλό σημάδι για τον τουρισμό και την οικονομία των ΗΠΑ η αύξηση των χλιδάτων κρατήσεων

Διάκριση για το εστιατόριο CHES του Ομίλου Calilo
Η επιβράβευση του fine dining εστιατορίου του Ομίλου Calilo επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2025

Μετά τους σεισμούς, η ανάκαμψη και η αισιοδοξία - Η Σαντορίνη ετοιμάζεται για τη σεζόν
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αποσύρθηκε στις αρχές Μαρτίου και όλα επέστρεψαν σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη σεζόν

Αυξημένο το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ από το 2020, έως σήμερα ο αριθμός των ξενοδοχείων στη χώρα έχει ξεπεράσει τις 10.000

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη είναι ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες
Η υπουργός έστειλε πρόσκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισκεφθεί τη Σαντορίνη και τους ελληνικούς προορισμούς