
Ξεκινά σήμερα, στην πλατφόρμα paidi.gov.gr, η δημόσια ανοικτή διαβούλευση, για το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής παιδιών 0-4 ετών.
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καλεί τους πολίτες, φορείς, ερευνητικά ή εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΜΚΟ και οποιονδήποτε άλλο οργανισμό ή νομικό πρόσωπο, να συμμετέχει στη διαβούλευση του νέου πλαισίου και να καταθέσει σχόλια.
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, «είναι η πρώτη φορά, που πρόκειται να συζητηθεί σε δημόσια βάση, ένα πλαίσιο προσχολικής αγωγής που έχει ως στόχο να εστιάσει στην κοινωνική, ψυχολογική, νοητική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών ηλικίας 0-4, αλλά και στον εντοπισμό μαθησιακών δυσκολιών ή άλλων διαταραχών».
Στόχος του νέου πλαισίου, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι η εισαγωγή καινοτόμων παιδοκεντρικών μοντέλων τα οποία ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της νέας εποχής. Κεντρικοί άξονες είναι, η ανάπτυξη, καθοδήγηση και βελτίωση των ικανοτήτων, καθώς και η επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των παιδιών στην κοινωνία.
Αποτελεί μία καίρια παρέμβαση, ρυθμιστικού χαρακτήρα, για το ημερήσιο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής των δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών σταθμών. Είναι επίσης, η πρώτη φορά, που μπαίνουν στο επίκεντρο οι ανάγκες των παιδιών και όχι αποκλειστικά το κτιριολογικό και η στελέχωση των δομών.
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου εκτιμά πως:
«Αυτό που επιδιώκουμε, είναι για πρώτη φορά, το πρόγραμμα των δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών κέντρων προσχολικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 0-4 ετών, να έχει ένα ενιαίο και ρυθμισμένο πλαίσιο ανάπτυξης δεξιοτήτων. Στόχος μας είναι η ισότητα στην ευκαιρία για κάθε παιδί στη χώρα μας. Σε μία ανοικτή και δίκαιη κοινωνία, η προσχολική αγωγή, θα προσφέρει σε όλα τα παιδιά, την ευκαιρία να ξεκινούν τη ζωή τους από την ίδια βάση χωρίς κανένα να μένει πίσω. Δημιουργούμε για πρώτη φορά τις συνθήκες, ώστε κάθε παιδί, να έχει τη δυνατότητα και το κατάλληλο περιβάλλον να αναπτύσσει στο μέγιστο τις ικανότητες και τις δεξιότητές του. Καλώ κάθε πολίτη και ενδιαφερόμενο φορέα να καταθέσει τις απόψεις του και να συμβάλει στην μεγάλη αυτή αλλαγή».


Latest News

Κινδυνεύει η Ελλάδα από σεισμούς όπως της Μιανμάρ; – Η εκτίμηση Τσελέντη
Με αφορμή τον ισχυρό σεισμό στην Μιανμάρ, ο Άκης Τσελέντης σε δημοσίευσή του αναφέρθηκε στο πώς οι μακρινοί και ισχυροί σεισμοί επηρεάζουν την Ελλάδα

Προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες – Τι ισχύει για όσες εκδόθηκαν έως τώρα
Κάθε ταυτότητα θα αναγράφει υποχρεωτικά έναν μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης για κάθε πολίτη, ο οποίος θα αποθηκεύεται στο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης του δελτίου ταυτότητας

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Πόκερ στον 34ο Παράλληλο
Οι έρευνες νοτίως της Κρήτης και οι παίκτες στο ενεργειακό παιχνίδι – Μαζί με το Βήμα της Κυριακής ο πρώτος τόμος του Λεξικού Κυρίων Ονομάτων, το περιοδικό Vita, η εφημερίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Μαθητική εφημερίδα του Ρεθύμνου και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑGAZINO

Πού θα είναι ορατή η μερική έκλειψη Ηλίου το Σάββατο
Μερική έκλειψη Ηλίου θα σημειωθεί σήμερα, Σάββατο, η οποία θα είναι ορατή από συγκεκριμένες περιοχές

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
Ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ μεγαλώνει, με τη χούντα που κυβερνά τη Μιανμάρ να απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Ανοίγει ο δρόμος για τον αποκλεισμό της Λεπέν από τις προεδρικές εκλογές
Ανώτατο γαλλικό δικαστήριο κρίνει νόμιμες τις πολιτικές απαγορεύσεις, επιφέροντας πλήγμα στη Λεπέν και πολλά μέλη του κόμματός της

Ποιες περιοχές απειλούνται με τσουνάμι στην Ελλάδα
Το κύμα μπορεί να φτάσει έως και στα 10 μέτρα ύψος – Οι δράσεις που προτείνονται και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι

Τραμπ: Χρειαζόματε τη Γροιλανδία για τη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη
«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία. Κυρίως, για τη διεθνή ασφάλεια, πρέπει να έχουμε τη Γροιλανδία», υποστήριξε εμφατικά ο Τραμπ

Θα αποτελειώσει ο φονικός σεισμός την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Μιανμάρ;
Οι μάχες έχουν αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους στη Μιανμάρ να ζουν σε συνεχή φόβο και ανασφάλεια – με ελάχιστη πρόσβαση σε βασικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης και της τροφής

ΕΑΠ: Έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης – 813GB με προσωπικά δεδομένα διέρρευσαν στο dark web
Την επίθεση επιβεβαίωσε το ΕΑΠ με ανακοίνωση – Προσωπικά στοιχεία χιλιάδων φοιτητών καθώς και IBAN τραπεζικών λογαριασμών διέρρευσαν στο dark web