Τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, έχουν πυροδοτήσει μαζικές ρευστοποιήσεις την Τρίτη στη Wall Street.

S&P και Dow Jones καταγράφουν σημαντικές απώλειες, ενώ πτωτικά γύρισε και ο Nasdaq παρά το ανοδικό άνοιγμα σε νέο ιστορικό υψηλό. Υπενθυμίζεται ότι η αγορά ήταν κλειστή τη Δευτέρα.

Οι δείκτες των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, ενισχυμένοι από τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας . Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν επίσης μειωθεί, και οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες αφήνουν να διαφανεί ότι θα συνεχίσουν ακόμα την χαλαρή νομισματική τους πολιτική.

Οι επενδυτές αναζητούν τώρα νέους καταλύτες, όπως ισχυρές αναφορές εταιρικών κερδών ή περισσότερα φορολογικά κίνητρα , για να ενισχύσουν το επόμενο σκέλος του ράλι στις μετοχές.

Η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στην αυριανή δημοσιοποίηση των πρακτικών των τελευταίας συνεδρίασης της Fed, αναζητώντας τα στοιχεία εκείνα που θα αποσαφηνίσουν τις μελλοντικές προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street