Με μικρή άνοδο έκλεισε ο S&P 500 σήμερα στην Wall Street κρατώντας τα κέρδη του, αντίδραση που ήλθε μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED, που έδειξαν ότι τα υπάρχει διάσταση των μελών της για τα σήματα που εκπέμπει η αμερικάνικη οικονομία .

Ορισμένα μέλη ανέφεραν ότι η οικονομική ανάκαμψη προχωρά γρηγορότερα από το αναμενόμενο και συνοδεύεται από μια υπερβολική αύξηση του πληθωρισμού, τονίζοντας ότι και οι δύο αυτές παράμετροι συνηγορούν ότι η Fed πρέπει να βγάλει το πόδι από το γκάζι της στήριξης της οικονομίας. Ωστόσο, η επικρατούσα νοοτροπία στη συνεδρίαση ήταν ότι δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη και οι αγορές πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες για τυχόν αλλαγές.

Οι τιμές των μετοχών και οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν διακυμάνσεις , αντανακλώντας τους φόβους των επενδυτών ότι η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ ενδέχεται να επιβραδύνεται αφενός και αφετέρου οι μεταλλάξεις του κορωνοϊου εξαπλώνονται.  Αυτοί οι παράγοντες έριξαν τη σκιά τους στην εκτίμηση πως τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν σύντομα ώστε να περιορίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις , αν και πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι τα σημερινά επίπεδα του πληθωρισμού είναι προσωρινά.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones αυξήθηκε κατά 104,42 μονάδες, ή 0,3% , στις 34.681,79 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης  S&P 500 κέρδισε 14,59  μονάδες, ή 0,34%, στις 4.358, 13 μονάδες. Οριακά κέρδη και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq Composite που ενισχύθηκε κατά 1,42 μονάδες, ή 0,ο1% και έκλεισε στις 14.665,06 μονάδες .

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν καθοδικά. Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ σημείωσε πτώση κατά 1,32 δολάρια ή 1,8% και διαμορφώθηκε στα 72,05 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύθηκε πάνω από 1.800 δολάρια ανά ουγγιά την Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν περαιτέρω, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street